UPDATE VOLEI | CSM Arcada, două meciuri în Bulgaria. Victorie și înfrângere la Dobrici

UPDATE VOLEI | CSM Arcada, două meciuri în Bulgaria. Victorie și înfrângere la Dobrici
CSM Arcada a plecat la Dobrici. În prim-plan, Sergiu Stancu - antrenor principal CSM Arcada
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

UPDATE, duminică, 15 septembrie 2019. Pentru CSM Arcada, campioana en-titre a voleiului masculin, ultimele zile ale perioadei de pregătire au constatat în două partide de verificare. Pentru acest lucru, lotul s-a deplasat în Bulgaria. Se știe, în actuala campanie a pregătirilor, lotul campionilor a fost serios diminuat, cinci dintre jucători fiind convocați printre ”tricolori”: Matei, Bala, Gheorghiță și Cristudor, respectiv, Kallo (Estonia). Alți doi componenți ai Arcadei - Cabrera și Carrasco (Porto Rico, respectiv, Venezuela) au participat la turneul final al Americii de Sud.

”Care a fost câștigul acestor două jocuri?”, l-am abordat pe antrenorul Sergiu Stancu. ”Câștigul este acela că ne-am putut verifica potențialul în actualele condiții. Am întâlnit o echipă bună a campionatului bulgar, din orașul Dobrici, locul al patrulea în trecuta ediție. În prima zi am câștigat noi, cu 3-1, iar al doilea meci s-a încheiat cu succesul echipei gazdă, la același scor. În această deplasare, am beneficiat de serviciile a șapte jucători: Bissette, Terzici, Talpă, Hernan, Klapwijk, bulgarul Georgiev și juniorul gălățean Lefterache. De luni, ne întoarcem la treabă și, în așteptarea celor cinci de la loturi, vom continua pregătirile, pentru că în weekend (20-22 septembrie) vom fi prezenți la tradiționala ”Cupă Arcada”. Aici vor juca patru echipe: Arcada, Craiova, Buzău și una din Pazargic (Bulgaria). În funcție de parcursul ”tricolorilor” la turneul final al Campionatului European din Franța, vom avea în lot și alți jucători. Noi dorim ca acest parcurs să fie cât mai lung, iar ”tricolorii” să treacă de grupe. Cu prilejul ”Cupei Arcada” - unde se va juca în sistemul fiecare cu fiecare - va avea loc și prezentarea lotului”, ne-a spus tehnicianul gălățean.

Altfel, echipa feminină CSU Belor a susținut două jocuri de verificare (fără spectatori) cu nou promovata Rapid București, ambele încheiate cu scorul de 4-1.


Campioana, meciuri amicale în Bulgaria. Astăzi, 13 septembrie 2019, la prima oră, campioana naţională CSM Arcada urma să plece în Bulgaria, la Dobrici. În acest oraş de la sud de Dunăre, formaţia gălăţeană va susţine două partide de verificare cu echipa locală, ocupanta locului al patrulea în campionatul Bulgariei.

Primul meci va avea loc astăzi după-amiază, iar mâine dimineaţă va fi jocul revanşă.

În această perioadă, lotul echipei campioane are o componenţă redusă, întrucât şapte jucători sunt convocaţi la loturile echipelor naţionale. Astfel, în această deplasare din Bulgaria, antrenorul Sergiu Stancu are la dispoziţie doar şapte jucători: Hernan, Klapwijk, Bissette, Talpă, Georgiev, Terzici şi Lefterache.

Următoarele "verificări" vor avea loc în perioada 20-22 septembrie, când se va desfăşura la Galaţi tradiţionala competiţie dotată cu trofeul "Cupa Arcada".

Cinci la Campionatul European

Ieri au debutat în Franţa meciurile turneului final al Campionatului European de volei pentru echipele masculine. "Tricolorii" noştri, prezenţi după o absenţă de peste două decenii, sunt repartizaţi în Grupa A, unde vor juca cu Franţa (meciul urma să aibă loc aseară, târziu), Bulgaria (astăzi, ora 18.45, televizare Telekom Sport), Italia (15 septembrie), Grecia (16 septembrie) şi Portugalia (18 septembrie).

Din lotul ţării noastre fac parte şi patru jucători de la CSM Arcada: Ciprian Matei, Liviu Cristudor, Mihai Gheorghiţă şi Marian Bala. La competiţie va mai evolua încă un voleibalist de la Arcada, Kristo Kollo, în echipa Estoniei. Alţi doi jucători de la Arcada se află la turneul final al Americii de Sud: Angulo Carasco (Venezuela) şi Arnel Cabrera (Porto Rico).

Citit 1940 ori Ultima modificare Duminică, 15 Septembrie 2019 23:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.