Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Odată cu apropierea startului în noul sezon competiţional, voleibalistele de la CSU Belor şi-au intensificat pregătirile, inclusiv cu meciuri amicale. Trei astfel de jocuri au avut loc în weekendul trecut, toate câştigate de formaţia gălăţeană.

Timp de trei zile, Sala Sporturilor din Medgidia a găzduit un turneu internaţional cu participarea a trei echipe din primul eşalon, CSU Belor Galaţi, Rapid Bucureşti, CS Medgidia, plus una invitată din Bulgaria, Beroe Stara Zagora.
CSU Belor a avut evoluţii dătătoare de speranţe pentru apropiatul start al campionatului, câştigând toate partidele din acest turneu: 3-1 cu Beroe, 3-1 cu Rapid şi 3-2, în meciul decisiv pentru câştigarea turneului, cu CS Medgidia, clubul organizator.
„A fost un turneu extrem de util, unde prin cele trei meciuri, plus alte două anterioare cu Rapid (4-0 şi 4-1 - n.r.), am putut să ne verificăm potenţialul de joc. Am obţinut victorii pe linie, ceea ce este un lucru bun, dar aceste jocuri ne-au arătat şi unde mai avem de lucru”, ne-a spus Bogdan Paul, antrenorul principal de la CSU Belor.

Mai vor un transfer

Tehnicianul echipei gălăţene ne-a mai spus că, în ceea ce priveşte consolidarea lotului, mai are nevoie de un centru, achiziţie pe care speră să o rezolve în această săptămână.
De asemenea, CSU Belor mai are programate două jocuri de verificare, pentru ca data startului în noul sezon (5 octombrie) să găsească echipa cu preparativele puse la punct.
La Medgidia au evoluat următoarele jucătoare: Maria Jose Bouza, Ana Marisa Radu, Ivana Radonjici, Ana Maria Berdilă, Laura Simoniia, Daniela Lupescu - un secund foarte experimentat, care a mai jucat la Piteşti, Timişoara, Craiova, Piatra Neamţ şi la organizatoarea acestui turneu, Sorina Miclăuş (ultima dată la Blaj), Andreea Ispas - „libero”, Borislava Saykova şi ucraineanca Ganna Magerova - o jucătoare aflată în probe, cu şanse mari de a fi legitimată. Din lot mai fac parte Adina Maria Roşca - deocamdată accidentată şi Violeta Stan, care nu a putut face deplasarea din cauza unei răceli.

Încă o retragere din campionat!

După retragerea formaţiei CSM Bucureşti din Divizia A1, federaţia de specialitate a permis formaţiei din eşalonul secund CSO Voluntari să intre în prima ligă, pentru a completa locul rămas vacant. Însă, tot la situaţia de a avea la start doar 11 echipe s-a ajuns, după ce acum s-a retras şi CSM Târgu Mureş. Această formaţie nu s-a mai prezentat la un turneu amical de la Cluj-Napoca, unde îşi anunţase prezenţa, apoi a notificat federaţia că abandonează primul eşalon, urmând să evolueze doar în eşalonul secund.

Noi trageri la sorţi

Astfel, CSU Belor ar fi trebuit să intre fără joc în turul doi al "Cupei României", pentru că în runda inaugurală avea ca adversară retrasa CSM Târgu Mureş. Însă, lucrurile nu sunt deloc clare, pentru că Federaţia Română de Volei a anunţat, ieri, cluburile din prima ligă că astăzi va avea loc o nouă tragere la sorţi a programului din Cupa României şi din campionat. Noua programare pentru Divizia A1 pare o decizie ilogică, întrucât şi cu ea, dar şi în programarea iniţială, tot 11 echipe sunt şi tot o echipă va rămâne fără joc în fiecare etapă. În forma iniţială, CSU Belor urma să înceapă cu un meci în deplasare, cu CSM Lugoj.

Citit 854 ori Ultima modificare Luni, 23 Septembrie 2019 18:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.