BADMINTON. Titluri naţionale în contul CS Universitatea

BADMINTON. Titluri naţionale în contul CS Universitatea
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Galaţiul a găzduit două importante competiţii de badminton - Campionatul Naţional pentru tineret (sub 23 de ani) şi de juniori Under 11. La cele două categorii de vârstă au fost prezente 21 de echipe, care în cele trei zile au susţinut un număr record de meciuri: 210.

Din Galaţi au fost prezenţi sportivi de la CS Universitatea şi Siderurgistul, care au reuşit rezultate onorabile.

La tineret, dintre sportivii de la CSU, cel mai bun parcurs l-a avut Cosmin Hîncu, care s-a clasat pe locul trei la simplu, pierzând în semifinală, la Mihai Grosu (Sportul Studenţesc), cu scorul de 25-23. La dublu masculin, perechile Radu Rusu/ Cosmin Panfil şi Cosmin Hîncu/ Mihai Grosu au ocupat tot locul al treilea.

Alte clasări bune ale gălăţenilor: Cosmin Panfil a mers până în „sferturi”, Delia Iftene (alături de bucureşteanca Anamaria Şerban) a ocupat locul 5 la dublu feminin, iar Radu Rusu (cu Maria Duţu - Bucureşti) - locul 5 la dublu mixt.

Întrecerile de la Under 11 au fost dominate de gălăţeni. Irina Gherasim (CSU) a trecut de Mădălina Panaite (Siderurgistul) în finala de simplu, iar Sara Bordeianu (Siderurgistul) s-a clasat pe locul al treilea.

Proba de dublu fete a fost adjudecată de Irina Gherasim şi Mădălina Panaite, în finala cu gălăţencele Sara Bordeianu şi Gabriela Borşan. Pe locul trei s-a clasat perechea Amira Necula/ Sofia Mocanu (Siderurgistul). De la acest club s-au mai evidenţiat: Ionuţ Nistor - locul 5, Amira Necula, Diana Frunză şi Sofia Mocanu - locurile 5-8 la simplu.

Aceşti sportivi gălăţeni sunt pregătiţi de antrenorii Adrian Panfil şi Iulian Călin (Siderurgistul) şi Dorel Badiu (CSU).

Premierea a fost efectuată de Elena Nicolae, preşedintele F.R. Badminton.

„A fost o competiţie reuşită, cu multe meciuri de înalt nivel tehnic şi spectacular. Organizatori au fost F.R. Badminton, cluburile Siderurgistul şi CSU, împreună cu Fundaţia Sportul Gălăţean. De la noi s-a remarcat Irina Gherasim - cu două titluri de campioană naţională”, a concluzionat Dorel Badiu, preşedintele Clubului Siderurgistul şi totdată antrenor al sportivilor de la CSU.

Citit 1562 ori Ultima modificare Vineri, 27 Septembrie 2019 01:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.