Turneu cu trei victorii în Bulgaria. INTERVIU

Turneu cu trei victorii în Bulgaria. INTERVIU
Antrenorul Sergiu Stancu, după meciurile de la Pazardjik
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Frumosul oraş Pazardjik, din sudul Bulgariei, a găzduit un turneu cu patru patru echipe masculine - trei din ţara de la sud de Dunăre şi campioana României, CSM Arcada. Evenimentul ne-a oferit prilejul unui nou dialog cu Sergiu Stancu, antrenorul echipei gălăţene.

- Mai întâi, vă rog să prezentăm primele date despre acest turneu. Ce echipe au participat?

- Turneul a fost organizat de Clubul Hebar Pazardjik, care are una dintre echipele fruntaşe ale voleiului din ţara vecină, câştigătoare a Cupei Bulgariei în sezonul trecut. A fost o atmosferă excelentă, propice unor astfel de jocuri de verificare, care le-a folosit tuturor echipelor. Au luat parte Hebar şi Montana - ocupantele locurilor 2 şi 4 în sezonul trecut, o grupare din capitală, TSKA Sofia, şi formaţia noastră.

- La ce cotă s-a ridicat valoarea jocurilor?

- Au fost meciuri bune şi foarte bune, în care echipele ne-au opus rezistenţă, ceea ce, de fapt, am şi dorit. Am învins Sofia şi Montana cu 3-0, iar în foarte disputatul joc cu echipa gazdă am încheiat victorioşi în cinci seturi. Au condus gazdele cu 2-0, am egalat, iar în decisiv ne-am impus cu scorul de 15-13.

Sunt foarte mulţumiţ de rezultatele acestei deplasări, de joc, de atmosferă şi de calitatea turneului. A fost un turneu important, care ne-a arătat unde ne aflăm cu pregătirile în această perioadă şi ce mai avem de realizat. Evident că mai sunt de pus la punct o serie de lucruri. Dar, ceea ce este important, ne aflăm în grafic cu pregătirile.

- Ce mai aveţi de rezolvat până la startul noului sezon?

- Ne odihnim o zi (n.r. - luni, 30 septembrie), apoi ne vom întoarce la programul normal de pregătire, cu unul şi două antrenamente pe zi. Dacă va fi posibil în privinţa găsirii unui partener, vom mai susţine încă o partidă de verificare până la jocul din prima etapă, cu Gloria Buzău, din 12 octombrie. Trebuie să ţinem jucătorii în priză şi să-l ajutăm şi pe Vlad Cuciureanu, revenit de o săptămână la echipă, să se pună la punct cu pregătirile.

- Apropo de jucători. Cu cine aţi „defilat” la Pazardjik?

- Cu lotul cunoscut, cel care a jucat şi în turneul de la Galaţi: Hernan, Bissette, Talpă, Georgiev, Klapwijk, Carrasco, Almeida, Terzici, Cristudor, Kullo, revenit după participarea cu echipa Estoniei la Campionatul European din Franţa, Marian Bala şi „liberoul” Cabrera. A fost cu noi şi Vlad Cuciureanu, dar nu a jucat, iar din lot mai face parte juniorul Alex Lefterache.

- De pe acum, vă dorim mult succes în noua ediţie a Campionatului Diviziei A1!

Citit 1233 ori Ultima modificare Luni, 30 Septembrie 2019 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.