Dublă victorie în Divizia A1 de VOLEI
Foto: Sonia Baciu

Dublă victorie în Divizia A1 de VOLEI
Campionii, mai greu decât se aşteptau
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Meciul de debut al echipei masculine gălăţene CSM Arcada în noul campionat de volei nu a fost un simplu act de prezenţă, aşa cum şi-ar fi închipuit spectatorii prezenţi la Sala „Dunărea”. Aşa ar fi fost de dorit în compania unei nou-promovate - Gloria Buzău.

Profitând de unele inexactități din jocul echipei noastre, buzoienii s-au mobilizat exemplar, punându-le destule probleme campionilor. Aşa s-au petrecut lucrurile în mai toate seturile, dar în special în primul, pe care, de altfel, oaspeţii l-au şi câştigat. S-a mers cap la cap până la 15-15, iar de aici tabela a „curs” în favoarea oaspeţilor: 18-22 şi 21-25. Jocul echipei  noastre nu a strălucit nici în următoarele trei acte, deşi acestea au fost câștigate. Setul II: 5-2, 10-9, iar de aici a venit desprinderea; apoi 5-1, 8-7 și 25-18, iar în setul ce avea să fie decisiv: 3-3, 6-6, 10-9 şi 13-13. Scorul final a fost 3-1 (21-25, 25-21, 25-18 şi 25-19) în favoarea campionilor.

"Ne aşteptam  ca buzoienii să ne dea o replică dârză, dar nici jocul nostru nu m-a mulţumit, în special în primul set. În continuare, însă, am arătat mai multă siguranţă, iar succesul demonstrează acest lucru. Oricum, mai avem mult de lucru, pentru a ne putea îndeplini obiectivele", ne-a spus antrenorul Sergiu Stancu.

Au arbitrat bucureştenii Benone Vişan şi Robert Toader, destul de nesiguri în mai multe faze, dându-le "apă la moară" buzoienilor, altfel o echipă extrem de experimentată, cu jucători cu vechi state de serviciu, precum Râpeanu (care a jucat şi la Arcada, în anii când s-a produs promovarea), Ene sau Coasă.

Arcada a început în alcătuirea: Hernan (Carrasco), Bala (Kullo), Bissette, Terzici (Almeida), Klapwijk, Georgiev (Talpă) - Cabrera "libero". În etapa viitoare ne va vizita Universitatea Craiova (vineri, 18 octombrie), o echipă care îi va solicita din plin pe campioni! 

CSU Belor, victorie mare la Piteşti

Meciul al doilea din Divizia A1 feminină al echipei CSU Belor a fost adjudecat de aceasta: 3-0 pe terenul din Piteşti. Gălăţencele au prestat un joc promiţător, mult mai exact decât în partida de debut, obţinând o victorie importantă în acest început de sezon. Doar finalul primului set a fost mai palpitant şi cu momente dramatice. Elevele antrenorului Bogdan Paul au avut 24-22, apoi 25-24, dar a fost şi 25-26; până la urmă, fetele noastre au sprintat spre o victorie extrem de preţioasă. Seturile următoare nu au avut istoric, CSU Belor impunându-se foarte clar. Scorul final a fost 0-3 (26-28, 11-25 şi 18-25).

Echipa noastră a început cu „sextetul”: Borislava Saykova, Ivana Radonjici, Daniela Lupescu, Anamaria Berdilă, Talita Do Nascimento, Maria Jose Bouza - Andreea Ispas (”libero”). Pe parcurs au mai intrat şi celelalte jucătoare: Sorina Miclăuş, Laura Simoniia, Ana Marisa Radu, Ganna Magerova şi Violeta Stan.

Următorul meci va avea loc duminică, 20 octombrie, când CSU Belor va primi vizita echipei CS Medgidia, nou-promovată.

Citit 1418 ori Ultima modificare Duminică, 13 Octombrie 2019 15:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.