CSM Galați, victorii în toate meciurile
Foto: Bogdan Codrescu

CSM Galați, victorii în toate meciurile
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

CSM Galați a încheiat primul tur al eșalonului secund de handbal cu victorii pe linie. Marți după-amiază, gălățencele au primit vizita tinerei echipe Național Brașov. După cum îi spune și denumirea - Centrul Național Olimpic de Excelență, această grupare este alcătuită din junioare, jucătoare de perspectivă, care provin de la mai multe cluburi din întreaga țară, inclusiv de la CSM Galați. Se înțelege, diferența de experiență a condus la succesul echipei gălăţene la un scor lejer: 48-24 (24-12).

Încă din start s-a văzut că liderul Seriei A nu va avea niciun fel de probleme şi că doar va bifa un ultim joc din primul tur al eșalonului secund: 6-2 (min. 8), 14-5 (min. 17), 18-6 (min. 21) și 24-12 la pauză. În mitanul al doilea, ecartul a crescut vertiginos: 30-14 (min. 38), 39-18 (min. 44) și 48-24 la fluierul final al arbitrilor Constantin Oprea (Ialomița) și Florin Stanciu (Călărași). Din aceleași considerente, antrenoarea gălățeană a folosit în repriza a doua numai jucătoare foarte tinere. Chiar și în aceste condiții, diferenţa de pe tabela de scor a crescut în favoarea gazdelor.

În echipa brașoveană au evoluat trei junioare legitimate la CSM Galați, o a patra, Mălina Bichir, neputând juca din cauza unei accidentări. Cele trei sunt: Roxana Ivanov, Nicoleta Petre (portari) și Andreea Prescură - realizatoare a trei goluri.

Un meci extrem de cuminte, cu doar două eliminări (câte una pentru fiecare parte) și cu 8 aruncări de la 7 metri: 3-5, fiecare echipă irosind câte o aruncare.

Antrenoarea Alexandrina Soare a folosit toate jucătoarele trecute pe foaia de arbitraj: Emilia Anghel, Roxana Caragea, Ana Maria Micu - Cristina Gheorghe 7 goluri, Cristina Marcu 1, Abigail Vălean 1, Cristina Andrița 7, Daciana Balaban 1, Cătălina Cioaric 2, Lăcrămioara Cîlici 3, Raluca Tănasă 3, Ana Maria Gogu 5, Cristina Clisu 6, Tamara Bokarici 6, Aida Duda 1 și Cosmina Țâgâra 5 goluri.

Așadar, s-a încheiat primul ”sfert” al competiției din acest sezon, cu un total de două tururi și tot atâtea retururi. La ora bilanțului, se poate constata că echipa Galațiului nu a avut deloc adversari care să-i pună probleme în cele cinci meciuri. Dovadă sunt cele cinci victorii foarte clare și un golaveraj excelent: 190-106. Recapitulăm și rezultatele: 33-22 cu HCF Roman Piatra Neamț, 33-17 la CSM Roman, 40-15 cu Știința Bacău, 36-28 la Dunărea II Brăila și, acest ultim rezultat, 48-24 cu Național Brașov.

În continuare se vor juca meciurile primului retur, care va începe sâmbătă, cu CSM Galaţi jucând la Piatra Neamț. Va urma o scurtă pauză, determinată de reunirea loturilor naționale, apoi se va relua disputarea meciurilor, iar în ultima parte a anului vor fi şi meciuri de ”Cupa României”. Turul doi și returul aferent vor avea loc anul viitor.

Citit 1717 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Octombrie 2019 17:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.