”Studentele”, victorie de trei puncte
Foto: Sorin Pană (Sportul ilustrat)

”Studentele”, victorie de trei puncte
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Meciul echipelor feminine CSU Belor Galați și CSM Medgidia, din primul eșalon, se anunța unul la îndemână pentru fetele noastre. Astfel au stat lucrurile în primele două seturim, dominate net și adjudecate la scoruri concludente: 25-15 și 25-18. Problemele au apărut în actul al treilea, când dobrogencele, nou promovate, au ”renăscut”, surprinzându-și partenerele de întrecere. Acest set, ca și următorul, au fost urmărite cu sufletul la gură, cu multe emoții în tribună, dar și cu multe semne de întrebare. Spre edificare, consemnăm evoluția scorului. Setul III: 4-2, 4-6, 8-8, apoi schimbarea inexplicabilă a tabelei: 8-12, 9-17, 11-22 și 13-25; Setul IV: 2-5, 3-8, 5-11(???), 11-11, 13-11, 14-15, 16-16, 19-17, 22-19, 25-19 și... vicrorie cu 3-1, un succes de trei puncte, ceea ce este cel mai important lucru. Totuși scăderea de ritm a fetelor noastre trebuie analizată cu mare atenție de cei în măsură, pentru că nu întotdeauna finalul ar putea fi favorabil.

Antrenorul Bogdan Paul a ținut să facă unele precizări pertinente, la câteva momente după fluierul final al arbitrului Cristian Oatu, ajutat de Octavian Diaconiță, ambii din Piatra Neamț. "Cred că fetele au greșit când s-au considerat învingătoare după două seturi dominate categoric. Oaspetele și-au strâns rândurile, surprinzător, dându-ne de lucru. Îmbucurător este  însă faptul că în acest final extrem de disputat și tensionat, am gestionat perfect situația din teren. Să revii după 5-11 în setul decisiv este un lucru de laudă. Avem totuși două victorii din trei meciuri și mergem la Cluj cu încredere deplină în jocul nostru, deși întâlnim o echipă de tradiție în voleiul feminin de la noi", a fost concluzia "principalului" gălățean.

În acest al treilea meci din campionat, CSU Belor a început cu următorul "sextet": Ivana Radonjici, Maria Bouza, Anamaria Berdilă (căpitanul echipei), Daniela Lupescu, Borislava Saykova, Talita do Nascimento - Andreea Ispas ”libero”. Când lucrurile au devenit mai tulburi, stafful tehnic a procedat la schimbări, iar în teren au mai intrat: Laura Simoniia, Ana Marisa Radu, Ganna Magerova și Sorina Miclăuș.

Următoul meci, duminică, ora 17.00, în orașul de pe Someș, în compania echipei ”U” NTT Data Cluj-Napoca.

În clasament, CSU Belor se află pe locul 6, cu 6 puncte.

Citit 1057 ori Ultima modificare Luni, 21 Octombrie 2019 18:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.