Două cuplaje atractive: handbal și volei
Foto: Foto 1 - Sonia Baciu | Foto 2 - Bogdan Codrescu

Două cuplaje atractive: handbal și volei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Prima dată în acest sezon competițional, astăzi, la Galați sunt programate patru meciuri - unul contând pentru eșalonul al doilea, altul pentru ”Cupa României” - la handbal, iar ultimele două,  cu confruntări din primul eșalon de volei.

De la ora 12,30, în Sala ”Dunărea” se vor întâlni CSM Galați - CSM Roman, meci din eșalonul al doilea de handbal feminin. Gălățencele pornesc net favorite, posesoare a victoriilor din toate meciurile disputate până în prezent, ca și în meciul direct: 33-17, la Roman. După șase jocuri elevele antrenoarei Alexandrina Soare conduc detașat, având și un golaveraj de excepție: 230-124.

De la ora 14,30, vor intra în arenă două echipe din eșaloane diferite, care își vor disputa șansele în ”Cupa României”. Jucătorii echipei CSU Galați întâlnesc o echipă de top a handbalului românesc - Dobrogea Sud Constanța. Oaspeții nu mai au nevoie de nicio prezentare fiind o grupare bine cunoscută în competițiile naționale și internaționale. ”Nu se pune problema învingătoarei acestei confruntări. În ceea ce ne privește, ne dorim o evoluție cât mai bună, în care să arătăm că un handbal de calitate se poate realiza și în eșalonul al doilea”, a declarat Florin Andronic, antrenorul de la CS Universitatea.

Campionii - repetiție generală

Primul meci al cuplajului de volei aduce în fața publicului gălățean echipa campioană - CSM Arcada, care întâlnește formația CSM Câmpia Turzii. Un meci fără griji pentru elevii antrenorului Sergiu Stancu, ce se află pe primul loc în clasamentul Diviziei A1, cu trei victorii din tot atâtea meciuri și un setaveraj excelent, 9:1, în timp ce oaspeții vin la Galați fără puncte. În plus, gălățenii au obținut un prim trofeu, în acest început de sezon, Supercupa României, câștigată în fața bucureștenilor de la Dinamo (scor 3-2, la Alexandria). Stafful tehnic gălățean anunță disponibilitatea tuturor jucătorilor ce vor fi trimiși în teren pentru obținerea unei victorii cât mai clare. Totodată, jocul acesta reprezintă o ultimă verificare în vederea confruntării de miercuri, 6 noiembrie, din Liga Campionilor. La mijlocul săptămânii viitoare la Galați va ajunge o echipă de top a voleiului masculin continental - Vojvodina Novi Sad. Meciul va începe la ora 17,00 (televizare TVR) și se va disputa la Sala Sporturilor ”Dunărea”.

După partida din campionatul masculin, fetele de la CSU Belor se vor confrunta cu Rapid București, în etapa a cincea din Divizia A1. Chiar dacă în partidele de verificare victoriile au revenit pe linie gălățencelor, meciul din această seară nu va fi dinainte câștigat. Se anunță o dispută interesantă, în care numerosul public gălățean va putea asista la faze de volei autentic, pentru că în cele două grupări sunt jucătoare de calitate. CSU Belor vine după trei victorii și o înfrângere: 9 puncte, setaveraj 9:5 (plus succesul din ”Cupa României”), care o plasează pe locul 6, la egalitate de puncte cu formațiile Dinamo, Alba Blaj și Știința Bacău.

Cele două meciuri vor fi conduse de aceeași brigadă de arbitri: Tudorel Arbunea (Brăila) și Octavian Diaconiță (Piatra Neamț).

 

Citit 1473 ori Ultima modificare Vineri, 01 Noiembrie 2019 18:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.