HANDBAL. Meciuri tari pentru pregătirea promovării

HANDBAL. Meciuri tari pentru pregătirea promovării
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Prima parte a campionatului eşalonului secund feminin s-a încheiat de mai bine de o săptămână, cu formaţia CSM Galaţi având bilanţ maxim în Seria A, după un tur şi un retur cu toate partidele câştigate. Cum pauza competiţională este destul de lungă, de aproape două luni, echipa gălăţeană a avut o scurtă vacanţă, de o săptămână, apoi s-a revenit la antrenamente, pentru a se pregăti a doua parte a sezonului.

După cum ne-a spus antrenoarea Alexandrina Soare, "în primele zile, accentul este pe pregătirea fizică, în sală şi pe stadion, după care ne vom concentra acumulările pe pregătirile tehnico-tactice, capitol la care, evident, intenţionăm disputarea a cât mai multe multe meciuri amicale".

În ceea ce priveşte meciurile de pregătire, au fost deja antamate patru, dorindu-se încă două, în perioada rămasă până la sfârşitul anului. Primele ar urma să aibă loc în 13 şi 14 decembrie, tur-retur, cu echipa de prima ligă HC Dunărea Brăila. Apoi, vor urma partide cu alte două formaţii din Liga Naţională, HCM Slobozia şi SCM Buzău. „Vor fi meciuri solicitante, de care avem nevoie, întrucât în campionat nu prea a existat acest element”, a precizat antrenoarea Alexandrina Soare.

CSM Galaţi a câştigat majoritatea partidelor la scoruri categorice, golaverajul fiind 344-210, mai toate adversarele fiind modeste valoric, ceea ce nu va fi cazul la turneele de promovare (semifinal şi cel final).

În aceste prime zece meciuri, au fost folosite 19 jucătoare, dintre care trei junioare şi alte patru trecute cu puţin de vârsta junioratului: Roxana Caragea, Emilia Anghel, Ana Maria Micu - Cristina Gheorghe, Abigail Vălean, Daciana Balaban, Cătălina Cioaric, Cristina Marcu, Alla Şeiko, Tamara Bokarici, Lăcrămioara Cîlici, Cristina Clisu, Adelina Ţuluca, Cristina Andriţa, Ana Maria Gogu, Aida Duda, Raluca Tănasă, Alexia Trofin şi Cosmina Ţâgâra.

Reluarea meciurilor oficiale va fi la mijlocul lunii ianuarie, pe 15, în „Cupa României” cu Rapid Bucureşti, pe teren propriu, iar pe 18 ianuarie este programat primul joc din a doua parte a campionatului, pe teren propriu, cu HCF Piatra Neamţ.

După încă un tur şi un retur, vor urma turneele semifinale şi finale, unde CSM Galaţi va încerca să-şi îndeplinească obiectivul, revenirea în Liga Naţională. În lumea handbalului feminin se estimează că, la turneul final, principalele contracandidate ale echipei gălăţene vor fi formaţiile din Mioveni şi Ploieşti, ambele aflate în Seria C a eşalonului secund, şi CSU Neptun Constanţa, din Seria B.

 
Citit 2166 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Noiembrie 2019 18:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.