Campioana din Galați a zburdat în Finlanda
Foto: Sonia Baciu

Campioana din Galați a zburdat în Finlanda
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

UPDATE: CSM Arcada a câștigat entuziasmat, cu 3-0, dupä reveniri de senzație în ultimele două seturi, in fata echipei finlandeze Savo Kuopio.

 

Campioana României, CSM Arcada Galaţi, se află la a doua experienţă în acest an într-o competiţie continentală. După ce a fost eliminată la "setul de aur" din Champions League de Vojvodina Novi Sad (Serbia), astăzi are ocazia de a face un prim pas spre prelungirea sezonului euroipean, urmând să joace, în deplasare, prima manşă din CEV Cup, cu formaţia finlandeză Savo Volley Kuopio.

Stafful tehnic şi conducerea clubului gălăţean s-a axat în utlimele zile pe pregătirea cât mai completă a celor două confruntări cu voleiul din această ţară nordică. Lotul echipei Arcada a plecat încă de duminică din Galaţi, a înnoptat în Bucureşti, iar luni dimineaţă s-a plecat spre Finlanda pe calea aerului. Au dat peste ger şi zăpadă, ceea n-a afectat programul echipei, care a făcut două antrenamente de acomodare în sala care va găzdui disputa.

Au făcut deplasarea următorii jucători: Hernan - căpitanul echipei, Kollo, Bala, Talpă, Bissette, Cuciureanu, Carrasco, „liberoul” Cabrera, Matei, Terzici, Klapwijk, Georgiev şi Cristudor.

Adversara gălăţenilor din această lună - prima manşă astăzi, returul la Galaţi, în 17 decembrie - este foarte bine cotată în campionatul Finlandei, Savo Volley Kuopio fiind o echipă alcătuită din jucători valoroşi, cu o bogată experienţă în competiţiile interne şi internaţionale, printre care şi Antti Siltala, căpitanul echipei naţionale a Finlandei. Adversara a fost studiată pe îndelete de Sergiu Stancu, antrenorul principal al echipei gălăţene. "Voleiul din Finlanda are un nivel bun, cu echipa naţională la toate competiţiile importante. Spre exemplu, Zalăul are un trăgător principal din echipa lor naţională. Sunt convins că, cel puţin pe teren propriu, vor avea o evoluţie entuziasmantă, aşa cum se întâmplă de obicei în cupele europene", a spus Sergiu Stancu.

Reîntâlnire cu un fost coechipier

De altfel, Stancu se va reîntâlni cu un fost coechiper, Olli-Pekka Ojansivu (32 de ani), fostul jucător de la Tomis Cosntanţa evoluând acum la Savo Kuopio. "Ori este el prea bătrân, ori eu sunt un antrenor prea tânăr", a comentat glumind Sergiu Stancu această situaţie.

Tehnicianul gălăţean s-a declarat optimist înaintea jocului din această seară, mizând şi pe moral în creştere de după victoria de sâmbătă, din derbiul cu VM Zalău din campionat. "Am încheiat meciurile din acest an din campionat şi acum toată concentrarea noastră este spre aceste jocuri din cupele europene şi cel de la Dej, din "Cupa România". Victoria din partida cu echipa din Zalău ne-a fortificat moralul, nivelul de încredere. Cu toţii suntem bine, într-o bună formă sportivă şi pregătiţi pentru o evoluţie cât mai bună. Vom lupta pentru un rezultat în prima manşă care să ne netezească drumul spre un retur cât mai liniştit, care să ne aducă mult dorita calificare mai departe. Avem şi noi jucători puternici şi experimentaţi, capabili să dea o replică dârză prestigiosului nostru adversar", ne-a declarat antrenorul gălăţean.

Partida din această seară va avea loc de la ora 19.00. Arbitrii întâlnirii sunt din Belarus (Yuri Bakunovici) şi Macedonia (Risto Strandson), iar observatorul este din Croaţia.

 

Citit 2514 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Decembrie 2019 20:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.