Echipa României, vicecampioană balcanică

Echipa României, vicecampioană balcanică
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Întrecerile unei noi ediții a tradiționalei competiții regionale Campionatul Balcanic, de data aceasta pentru juniori Under 15, au avut loc la Bucureşti, timp de trei zile, cu participarea delegaţiilor din şase ţări: Macedonia, Grecia, România, Turcia, Serbia și Bulgaria.

În turneul feminin pe echipe, primul loc a fost ocupat de Turcia, pe locul secund a fost România, iare medalile de bronz au revenit Bulgariei și Serbiei. Finala de la băieţi a fost tot Turcia – România, cu victorie din nou a oaspeţilor

Din lotul sportivilor români a făcut parte şi gălățeanca Irina Gherasim, deşi are doar 10 ani. În competiţiile individuale, a jucat la dublu fete împreună cu o sportivă din Serbia și a răzbit până în ”sferturi”, clasarea finală fiind locurile 5-8.

Prima Balcaniadă a avut loc la Galați , în organizarea Clubului Siderurgistul, în 1992. Între timp, competiția a mai fost găzduită de orașul nostru, în anii 2001 și 2011.

După încheierea Balcaniadei, sportivii au intrat într-o scurtă vacanță, urmând ca de luna următoare să revină în competiţii, prima fiind în orașul Pecs (Ungaria), unde va avea loc un turneu internațional pentru juniori Under 13, la care vor lua parte sportivi din zece țări. Din Galați va fi prezentă tot Irina Gherasim, laureată deja la competițiile de anvergură la această categorie de vârstă.

Citit 1169 ori Ultima modificare Vineri, 13 Decembrie 2019 17:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.