CSM Arcada promite spectacol de calitate
Foto: Sonia Baciu

CSM Arcada promite spectacol de calitate
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Iubitorii voleiului din Galați au prilejul, în această seară, să asiste la un meci de gală, între două echipe europene capabile de o astfel de realizare. De la ora 18.00, la Sala Sporturilor "Dunărea", se vor confrunta campioana României și Savo Kuopio, din Finlanda, pentru calificarea în optimile CEV Cup.

Nu cu mult timp în urmă, CSM Arcada  Galați a jucat în preliminariile Champions League cu campioana Serbiei - Vojvodina Novi Sad, unde echipa noastră s-a comportat onorabil. După egalitatea la victorii, sârbii s-au impus în "setul de aur". Automat, Arcada s-a repliat pentru dubla din "Cupa Confederației Europene de Volei" (CEV Cup), având drept parteneră o grupare din Finlanda, echipa Savo Volley Kuopio. Manșa tur s-a consumat săptămâna trecută și s-a încheiat cu un splendid succes al echipei noastre, la scorul de 3-0. În aceste condiții, gălățenii au luat o serioasă opțiune pentru calificarea în optimile competiției continentale. O victorie la orice scor obținută în această seară oferă CSM Arcada apropierea cu încă un pas de o fază superioară a CEV Cup.

"Ne-am pregătit cu cea mai mare atenție, fiind hotărâți să dăm o replică pe măsură partenerilor noștri. Pornim cu prima șansă la calificare și vom face totul pentru a o concretiza. În ultimele zile ne-am intensificat antrenamentele, cu două şedinţe duminică și încă unul, ieri, la ora meciului. Băieții manifestă o bună formă sportivă, s-au recuperat foarte bine după o deplasare obositoare și acum îi așteptăm pe inimoşii noștri suporteri pentru a se alătura eforturilor noastre. Vreau să fim concentraţi permanent la tensiunea jocului, să nu facem vreun pas înapoi, pentru a nu facilita misiunea nordicilor, pentru că și ei au același obiectiv - calificarea în optimile de finală. Avem întregul efectiv valid și așteptăm cu încredere această dispută decisivă", ne-a declarat antrenorul Sergiu Stancu.

Întâlnirea de astăzi va fi condusă de arbitrii Dominik Biegajlo (Anglia) și Monika  Ujhazi (Ungaria).

În cazul obţinerii calificării, CSM Arcada va întâlni în faza următoare învingătoarea dintre Galatasaray Istanbul și Dukla Liberec (Cehia), meciuri ce se vor disputa la anul. Până la scurta vacanță de sărbători, echipa gălăţeană mai are şi un meci în "Cupa României", care se va disputa sâmbătă, 21 decembrie, în deplasare, cu Unirea Dej.

Citit 1097 ori Ultima modificare Luni, 16 Decembrie 2019 18:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.