Ascensiune remarcabilă în Divizia Naţională
Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Ascensiune remarcabilă în Divizia Naţională
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Clubul Sportiv Municipal Galaţi a fost prezent în două secţiuni din prima parte a actualului sezon - rugby în 7 şi rugby clasic. Dacă la rugbiul în 15, echipa a avut un parcurs bun spre foarte bun, în rugbiul "redus" a încheiat primele trei turnee doar pe locul al patrulea.

Campionatul Naţional de rugby în 7 a debutat încă din luna august, cu un total de nouă echipe. S-a hotărât ca întrecerile să aibă loc sub formă de turnee - trei anul acesta, alte două anul viitor. Rugbiştii gălăţeni au fost repartizaţi într-o grupă de cinci, împreună cu CSU Arad, CS Mănăştur, „U” Cluj şi Sportul Studenţesc, celelalte patru jucând în grupa B: Ştiinţa Petroşani, RC Bârlad, Politehnica Iași și CSM Sibiu. Primul turneu a avut loc la Cluj, unde CSM Galați a înregistrat trei victorii și o înfrângere, după care a cedat în fața petroșănenilor la scorul de 7-48, pentru locurile 3-4. Tot pe locul al patrulea s-a clasat și în turneul al doilea, de la Iași, după două victorii, un egal și o înfrângere (0-56 în meciul decisiv, cu RC Bârlad). Turneul al treilea s-a jucat la Arad, iar gălăţenii, cu trei victorii și o înfrângere, s-au clasat pe locul al doilea în Grupa A, dar au cedat încă o dată în meciul decisiv, cu Petroșani, scor 7-40. Logodindu-se cu poziția a patra, gălățenii au ocupat același loc și în clasamentul general, după trei turnee. Clasamentul arată astfel: 1. Cluj, 2. Bârlad, 3. Petroșani, 4. Galați, Aradul, Iașiul, Sportul Studențesc, CS Mănăștur și CSM Sibiu ocupând celelalte locuri. Din competiție au mai rămas de disputat meciurile a două turnee, 14 martie 2020 - la Petroșani și 21 martie - la Galați.

Lotul gălățean de rugby în 7 este puțin diferit faţă de cel care participă în campionatul eşalonului secund de rugby în 15: Dănăilă (căpitanul echipei), Spătărescu, Bulearcă, Cucu, Cocârlă, Partenie, Frățilă, Donosă, Lăcătuș, Misin, Luparu, Budăian, Cotici, Mocanu, Gurmăzescu, Badea, Josan, Cosmiuc, Diacon, Trandafir, Giușcă, Grigore, Cibotari și Câmpeanu.

Progres semnificativ la echipa mare

Dacă în competiția de rugby în 7, echipa gălățeană a avut clasări modeste, în Campionatul Diviziei Naționale de seniori (eşalonul secund) lucrurile s-au prezentat foarte bine. În comparație cu edițiile precedente, când a fost printre codaşe, echipa CS Municipal Galaţi, pregătită de antrenorii Marius Secuianu și Daniel Vlismas, a avut o evoluție peste așteptări.

La start s-au aliniat opt echipe din principalele orașe în care se practică sportul cu balonul oval. Echipa gălăţeană a debutat cu o înfrângere la echipa ce avea să devină "campioana de toamnă". Din fericire, înfrângerea în faţa "minerilor" din Petroșani s-a dovedit a fi de bun augur, dovadă fiind ceea ce a urmat: șase victorii consecutive, cu care s-a ajuns pe un onorant loc doi la finele primei părți a campionatului. Rezultatele au fost următoarele: 15-57 la Știința Petroșani, 11-9 cu RC Bârlad, 21-13 la CS Grivița București, 57-14 cu CSM Gura Humorului, 25-0 la CSM Bucovina Suceava, 22-8 cu CS Năvodari și 26-10 la Gloria Arad (trei meciuri disputate pe teren propriu și patru în deplasare). Aceste rezultate au condus la următorul podium al clasamentului, la jumătatea competiției: 1. Știința Petroșani 28 p, 2. CSM Galați 22 p, 3. CS Năvodari 20 puncte.

Acest bilanț a fost stabilit cu contribuția următorilor 30 de jucători: Spătărescu, Bulearcă, Cocârlă, Dănăilă, Partenie, Cucu, Frățilă, Donosă, Misin, Budăian, Cotici, Mocanu, Grumăzescu, Badea, Josan, Diacon, Cosmiuc, Trandafir, Giușcă, Grigore, Cibotari, Niacșu, Dinu, Dumitrache, Bratosin, Ioniță, Don, Cangea, Bisceanu și Ungureanu.

Citit 1264 ori Ultima modificare Marți, 17 Decembrie 2019 18:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.