Volei. Final de tur în prima jumătate a ierarhiei
Foto: Sonia Baciu

Volei. Final de tur în prima jumătate a ierarhiei
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

S-a încheiat turul Diviziei A1 de volei feminin, motiv şi pentru noi de a face bilanţul tradiţional. CSU Belor Galaţi a pornit la drum cu gânduri mari. Mai întâi, s-a consolidat un nucleu de jucătoare, cu foarte multe noutăţi în lot, capabil să ţină pasul cu nivelul primei ligi, acolo unde CSU Belor avea deja o vechime de un an, dar şi cu obiective îndrăzneţe. Deocamdată, s-a consolidat poziţionarea în prima jumătate a clasamentului, la finalul turului ocupând locul 5.

Mai întâi, s-a procedat la alcătuirea unui nou staff tehnic, format din cunoscutul antrenor Bogdan Paul, care mai lucrase la Galaţi, la CSU Metal, cu sârbul Terzici, ajutat acum de Florin Vasile-Bosi, Nelu Ivanov şi Claudiu Roşu - preparator fizic.

Campania de pregătiri s-a derulat cu un program variat şi încărcat, în care noua echipă a Galaţiului a susţinut nu mai puţin de şapte jocuri de verificare (şase victorii şi o înfrângere la limită, setaveraj 20:9).

A urmat startul în nou sezon, în primul meci întâlnind campioana en-titre, Volei Alba Blaj. A fost un debut destul de timid, dată fiind valoarea adversarei, dar şi emoţiile începutului de sezon, pierdut la scorul de 0-3. În continuare, însă, evoluţia fetelor a crescut în consistenţă, iar victoriile s-au ţinut lanţ. Au fost cinci succese, cu doar două seturi pierdute. După acest iureş au venit partidele cu "greii" campionatului - Dinamo, Ştiinţa Bacău şi CSM Târgovişte - şi un final de tur cu un duel echilibrat cu vecina de clasament, CSM Lugoj. Deşi s-a disputat în deplasare, întâlnirea s-a încheiat bine pentru gălăţence, scor 2-3, iar cu acest punct şi-au menţinut poziţia a cincea în clasament, lugojencele rămânând pe şase. "În general, am avut un tur mulţumitor. Desigur, se putea mai bine, mai ales în meciul de la Lugoj, unde am condus cu 2-1. Echipa a fost într-o continuă creştere a potenţialului de joc, ceea ce ne dă încredere pentru retur.

La succesele din campionat se adaugă şi victoria din "Cupa României", scor 3-1, în deplasarea de la CSO Voluntari, care a dus echipa noastră în "optimi". În această fază a competiţie se va juca şi ultimul meci din acest an, la Galaţi, în compania echipei CSM Târgovişte (sâmbătă, 21 decembrie, ora 12,30, la Sala "Dunărea").

Bilanţul turului Diviziei A1 se prezintă astfel: locul 5, cu 16 puncte, setaveraj echilibrat: 17:17.

La aceste realizări au pus umărul următoarele jucătoare: Maria Jose Bouza, Ivana Radonjici, Violeta Stan, Ana Marisa Radu, Anamaria Berdilă - căpitanul echipei, Laura Simoniia, Daniela Lupescu, Borislava Saykova, Andreea Ispas, Talita do Nascimento, Sorina Miclăuş şi ucraineanca Ganna Magerova, aceasta din urmă, însă, a devenit indisponibilă de mai multe etape.

Pentru retur, antrenorul Bogdan Paul speră să se mai reuşească câteva achiziţii: "În vederea returului, ne vom pregăti cât mai bine, plus că intenţionăm să realizăm şi două transferuri, care să ne ajute să sperăm că vom lua puncte şi în confruntările cu echipele de pe locurile 1-4 ale clasamentului".

Citit 1003 ori Ultima modificare Marți, 17 Decembrie 2019 18:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.