Handbal. CSM Galați, program intens de pregătiri
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Handbal. CSM Galați, program intens de pregătiri
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Pentru fetele de la CS Municipal Galați, vacanța competițională din luna decembrie a fost judicios folosită. După cum se știe, această vacanță a fost determinată de Campionatul Mondial, găzduit de Țara Soarelui Răsare, unde "tricolorele" s-au clasat pe locul 12. Până la vacanță, s-au jucat meciurile unui tur și ale unui retur, tot atâtea cât se vor dispta și în prima parte a anului 2020.

Spre satisfacția amatorilor sportului cu mingea la semicerc, echipa favorită a avut o primă parte a sezonului cu evoluții de excepție, câștigând toate partidele, realizând și un golaveraj excelent: 344 goluri marcate și numai 210 primite.

În zilele lunii decembrie, au avut loc zeci de ședințe de pregătire, plus trei partide de verificare. Au fost programate inițial cinci meciuri, însă din motive de indisponibilitate a câtorva jucătoare (probleme de sănătate), s-au disputat numai trei, dar și așa s-a procedat la minute bonus adăugate celor 60 obișnuite ale fiecărui joc de handbal.

"Am avut o perioadă bună de pregătire, în pofida faptului că au fost câteva jucătoare cu probleme de sănătate, care au jucat mai puțin sau deloc în meciurile de verificare. Acestea sunt: Cristina Marcu, Tamara Bokarici, Daciana Balaban, Cristina Clisu și junioarele Alexia Trofin și Adelina Țuluca. Am disputat trei meciuri, cu echipe din primul eșalon - HC Dunărea Brăila (două) și CSM Slobozia, în care am dorit să ne edificăm asupra potențialului de joc, dar și pentru a ține fetele în priză, de menținere a formei sportive. Nu ne-au interesat rezultatele în principal, deși acestea au fost mai mult decât mulțumitoare", ne-a declarat antrenoarea Alexandrina Soare.

Celelalte jucătoare din lot care au fost prezente permanent în programul de pregătire: Emilia Anghel, Ana Maria Micu, Roxana Caragea - Cristina Gheorghe, Abigail Vălean, Cătălina Cioaric, Alla Șeiko, Lăcrămioara Câlici, Cristina Andrița, Ana Maria Gogu, Aida Duda, Cosmina Țâgâra și Raluca Tănase.

Cu excepția a câtorva zile prilejuite de Sărbătorile de iarnă, fetele vor fi prezente la ședințele de pregătiri. Primul meci oficial va fi pe 15 ianuarie (ora 17.00) - jocul de "Cupa României" cu Rapid București (din primul eșalon), pentru ca prima partidă din Divizia A (eșalonul al doilea) să aibă loc trei zile mai târziu, în deplasare la HC Femina Piatra Neamț (în tur a fost 33-22 pentru lider).

Reamintim că obiectivul CS Municipal este promovarea în primul eșalon. Până atunci, însă, elevele prof. Alexandrina Soare vor trebui să parcurgă, cu succes, meciurile a încă unui tur și unui retur, plus cele din semifinale și finale.

Citit 2686 ori Ultima modificare Vineri, 27 Decembrie 2019 15:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.