”Speranţele” voleiului gălăţean de la CS Şcolar - Arcada

”Speranţele” voleiului gălăţean de la CS Şcolar - Arcada
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Galaţiul este oraşul în care sportul cu mingea peste plasă se bucură de multă atenţie, având şi o îndelungată tradiţie. Ultima noutate în domeniu este continuarea acestei activităţi la nivel de juniori într-o nouă formulă. Din vara anului trecut, s-a convenit ca juniorii să se pregătească şi să evolueze sub forma unor combinate, în care au fost cooptaţi tineri talentaţi pentru jocul de volei de la CS Şcolar şi Clubul Arcada. Misiunea pregătirii acestora i-a fost încredinţată antrenorului Nicuşor Harabagiu, produs al voleiului gălăţean, crescut la CS Şcolar, care la vârsta senioratului a activat cu mult succes în echipa Arcada (ca jucător și apoi ca antrenor), precum şi la alte formaţii.

În Campionatul Naţional, noua echipă de juniori a Galaţiului face parte din serie cu LPS CSS Suceava, CSS Botoşani, LPS Piatra Neamţ şi Colegiul Naţional „Al. Vlahuţă” din Rm. Sărat. Cu mici excepţii (mai este de disputat o partidă restantă, cu Botoșani), celelalte jocuri din turul Campionatului Naţional de juniori s-au disputat. Locul întâi după prima parte este ocupat de „şcolarii” din Botoşani, cei de la CSS - Arcada aflându-se pe locul al doilea, împreună cu Suceava, la egalitate de puncte.

Meciurile returului vor debuta în această lună şi se dispută sub formă de etape, la două săptămâni. La final, echipele clasate pe primele trei locuri în fiecare serie vor obţine calificarea la turneul semifinal, apoi primele opt vor disputa meciurile turneului final, ce va hotărî echipele care vor ocupa „podiumul” actualului campionat.

Iată lotul de jucători cu care Nicuşor Harabagiu se prezintă în acest campionat: Dragoş Nedelcu, Valentin Grădinaru, fraţii Iuri şi Albert Eftimie, Paul Paiu, Alexandru Lefterache, Eduard Gologan, Alexandru Macovei, Dragoş Grecu, Emil Samson şi Florin Gheorghe.

Pe lângă echipa de juniori, voleiul gălăţean se prezintă cu formaţii masculine tot în formula CSS - Arcada şi la alte trei categorii mai mici de vârstă: minivolei, speranţe şi cadeţi şi juniori. Aceste grupări au fost încredinţate spre pregătire următorilor antrenori: Nicuşor Harabagiu, Alin Andrei Lazăr şi Irina Todaşcă.

Citit 1555 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Ianuarie 2020 19:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.