Volei. Start în returul campionatului feminin

Volei. Start în returul campionatului feminin
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Vacanța competițională a echipelor feminine din Divizia A1 se încheie astăzi, când sunt programate trei meciuri din prima etapă a returului. Printre acestea se numără şi dificila partidă a echipei gălăţene CSU Belor în compania campioanei şi totodată lideră a clasamentului, Volei Alba Blaj.

CSU Belor a încheiat prima parte a campionatului imediat după cvartetul ce domină întrecerea de câţiva ani: locul 5, cu 16 puncte, setaveraj 17:17. Obiectivul pentru retur este păstrarea locului din clasament, poziție care conferă dreptul la participare într-o competiție continentală, în condiţiile în care patru locuri sunt ocupate de ”marile puteri” Alba Blaj, Dinamo, CSM Târgoviște și Știința Bacău, deocamdată aproape imposibil de depășit.

Gălățencele au continuat pregătirile și pe perioada pauzei competiţionale, cu excepția câtorva zile ale Sărbătorilor. Antrenamentele au fost reluate din 2 ianuarie, într-un ciclu normal de pregătire, în dorința conducerii tehnice de a ține jucătoarele în parametri fizici optimi şi de a le aduce într-o cât mai bună formă sportivă pentru retur.

Ultimul antrenament înaintea plecării în Ardeal a avut loc ieri-seară, la Galați, iar astăzi urmează să se facă deplasarea. ”Despre dificultatea jocului nu mai putem spune mare lucru, este arhicunoscută valoarea ridicată a adversarelor. Vom încerca o evoluție cât mai bună în compania campioanelor, chiar dacă pentru acest joc nu vor putea face deplasarea trei jucătoare, cu probleme de sănătate”, ne-a declarat antrenorul Bogdan Paul.

Joi s-a primit confirmarea rezolvării legitimării a celei mai recente achiziţii, Roxana Iancu, venită de la Dinamo. De asemenea, tot acum a fost legitimată și Adina Roșca, jucătoare care a ajuns la un acord cu CSU Belor înainte de începerea campionatului, dar care abia acum este recuperată complet după o accidentare. Se porneşte în retur cu un lot de 12 jucătoare, în condiţiile în care recent s-au reziliat pe cale amiabilă contractele a două jucătoare din lotul inițial, Laura Simoniia (Georgia) și Ganna Magerova (Ucraina). Întâlnirea de astăzi, Alba Blaj – CSU Belor, va începe la ora 17.00.

Celelelate două partide de astăzi FC Argeș Pitești - CSM Lugoj și ”U” Cluj - Știinţa Bacău. Celelalte două, CS Medgidia - CSM Târgoviște și Rapid - Dinamo au fost amânate pentru 22 ianuarie, când a fost reprogramat şi primul joc al echipei gălăţene pe teren propriu din acest an, cu FC Argeș, inițial stabilit pentru 15 ianuarie.

CSM Arcada, pregătiri în Bulgaria

Tot astăzi începe returul şi în campionatul masculin, dar echipa gălăţeană CSM Arcada şi-a amânat meciul cu Gloria Buzău, ambele formaţii având jucători plecaţi la echipele naționale, angrenate în calificările pentru Jocurile Olimpice.

În condiţiile amânării startului în retur, CSM Arcada a plecat în Bulgaria, unde urma să aibă şi două jocuri amicale. ”Ne pregătim cu atenție pentru a ne regăsi ritmul optim de joc pentru partidele din returul campionatului. Finalul acestei săptămâni ne găsit în Bulgaria, şi pentru două meciuri amicale cu o formaţie fruntaşă, Lukoil Burgas, ce are multe clasări în primele două locuri ale campionatul țării vecine, cu jucători din lotul național. Sperăm ca aceste jocuri să-și arate efectul în partidele oficiale. Ne așteaptă un retur solicitant, în care vom întâlni adversari puternici, precum Dinamo, Zalăul, Craiova, Buzăul, așa că avem nevoie de o pregătire completă”, a declarat Sergiu Stancu, antrenorul principal al campioanei din Galaţi. La Burgas s.a mers cu jucătorii: Hernan, Kollo, Terzici, Klapwijk, Cristudor, Matei, Bala, Talpă, Bissette şi Georgiev. Lipsesc cei doi sud-americani, Arnel Cabrera (Porto Rico) și Arnel Carrasco (Venezuela), participanţi cu echipa naţională la turnee ce încep astăzi, de calificare pentru Jocurile Olimpice din această vară.

Primul meci oficial al CSM Arcada va avea loc sâmbătă, 18 ianuarie, în deplasare, cu SCM U Craiova, iar apoi va fi un program foarte încărcat: 22 ianuarie, la Gloria Buzău; 25 ianuarie, acasă cu Universitatea de Vest Timișoara; deplasare la Istanbul, în Cupa CEV cu Galatasaray (29 ianuarie); pe 1 februarie acasă cu Câmpia Turzii; 5 februarie, acasă cu Dinamo; 8 februarie, acasă cu ”U” Cluj; 12 februarie, returul cu Galatasaray Istanbul.

Citit 1190 ori Ultima modificare Vineri, 10 Ianuarie 2020 18:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.