Volei. CSM Arcada și-a încărcat bateriile în Bulgaria
Foto: Sonia Baciu (arhivă)

Volei. CSM Arcada și-a încărcat bateriile în Bulgaria
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Gălățenii de la CSM Arcada au beneficiat din plin de perioada fără joc oficial din startul actualului retur, după ce meciul cu Gloria Buzău a fost amânat din motive obiective. În ultimele  zile din săptămâna trecută antrenorul Sergiu Stancu și elevii săi au dat o fugă în Bulgaria, la Burgas. Aici au întâlnit o echipă fruntașă în campionatul țării vecine - campioana Lukoil Burgas și liderul la zi în actualul sezon.

”Au fost două meciuri extrem de utile, cu o grupare care ne-a solicitat din plin, cu jucători de certă valoare, componenți ai lotului național. Aveam nevoie de astfel de jocuri după scurta pauză ocazionată de Sărbători. Jocuri foarte importante care să ne ajute să reintrăm în ritmul campionatului, să ajungem la forma sportivă din ultima parte a turului. Ne așteaptă meciuri grele încă din start. Sâmbăta viitoare mergem la Craiova, o echipă cu tradiție, unde, cu siguranță, ne așteaptă un meci greu. După câteva zile (22 ianuarie) vom juca tot în deplasare, la Gloria Buzău, de asemenea, o echipă greu de bătut. Chiar dacă în tur am învins ambele viitoare adversare: 3-1 cu Buzău și 3-0 cu Craiova”, ne-a declarat antrenorul Sergiu Stancu.

În meciurile cu Lukoil am învins cu 3-1, iar al doilea s-a încheiat indecis, 2-2 (am convenit să jucăm patru seturi). CSM Arcada a deplasat următorul lot de jucători: Hernan, căpitanul echipei, Kollo, Terzici, Klapwijk, Cristudor, Matei, Talpă, Bala, Bissette, Cuciureanu și Georgiev. Cei doi sud-americani, Cabrera și Carrasco, au fost la naționalele țărilor lor - Porto Rico și Venezuela - se vor întoarce foarte curând, astfel că vor putea fi folosiți în primele meciuri oficiale din acest an. ”Sperăm să revină la echipă cu energie pozitivă după meciurile de calificare la J.O. din Japonia, să ne ajute efectiv”, a completat tehnicianul gălățean.

Nicio șansă în fața campioanei

În prima etapă a returului, fetele de la CSU Belor  au jucat în ”bârlogul” campioanei și liderului la zi în primul eșalon - Volei Alba Blaj. Ca să folosim o expresei din fotbal, scorul a ”curs” într-un singur sens, gălățencele reușind rareori să dea o replică la nivelul Diviziei A1. Pe lângă diferența de valoare între cele două combatante, ”studentele”s-au dus și cu un ”efectiv redus, datorat unor probleme de sănătate”, după cum a declarat antrenorul Bogdan Paul. Scorul a fost 3-0 (25-11, 25-18, 25-15). A condus un cuplu de arbitri din Cluj: Marius Șanta și Nicolae Cristea.

CSU Belor a jucat în următoarea formulă: Anamaria Berdilă, Borislava Saykova, Ivana Radonjici, Sorina Miclăuș, Ana Marisa Radu, Talita do Nascimento - Violeta Stan ”libero”.

Următorul meci are loc în deplasare, la CS Medgidia, sâmbătă, 18 ianuarie, iar pe 22 ianuarie ne vizitează FC Argeș Pitești.

Citit 1245 ori Ultima modificare Duminică, 12 Ianuarie 2020 17:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.