VOLEI | Sperietură cu final fericit

VOLEI | Sperietură cu final fericit
Duel la vârf în Divizia A1
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Pentru echipa campioană, CSM Arcada Galaţi, returul a debutat, sâmbătă, cu o partidă de maximă importanţă, în deplasare, în compania redutabilei SCM „U” Craiova. Formaţia gălăţeană a pierdut primele două seturi, dar a avut puterea să revină şi să câştige acest meci. În schimb, a fost dezamăgire la fete, CSU Belor fiind învinsă la Medgidia.

Pe lângă meciul propriu-zis, întâlnirea de la Craiova a fost şi un duel între doi apreciaţi tehnicieni ai voleiului masculin de la noi, Dănuţ Pascu şi Sergiu Stancu. Primul a fost desemnat ani la rând cel mai bun antrenor român, iar Sergiu Stancu este ultimul laureat cu acest titlu onorific, la finalul anului trecut.

Jocul a fost extrem de disputat, cu dese alternanţe la conducerea în seturi şi, nu în ultimul rând, cu numeroase faze de volei spectaculos.

Partida a început cu o sperietură zdravănă pentru suporterii echipei gălăţene, oltenii câştigând primele două seturi. Din fericire, pentru gazde a fost insuficient pentru a-şi apropria succesul, CSM Arcada demonstrând aceeaşi tărie ca şi în alte situaţii şi reuşind să întoarcă soarta meciului.

A fost mult timp echilibru perfect în primul act - evoluaţia scorului, 10-10, 15-15, 19-19 - urmat de un uşor avantaj pentru tabăra gălăţeană: 20-22, 22-24. Acest avantaj s-a dovedit a nu fi de ajuns, formaţia din Craiova replicând cu o serie de patru puncte la rând cu care şi-a adjudecat setul. Gazdele au fost în avantaj permanent în setul al doilea: 9-5, 14-8, 21-12, o uşoară zvâcnire până la 21-16 şi 25-18 la final.

Din acel moment, lucrurile s-au schimbat radical în favoarea gălăţenilor. Au urmat două seturi dominate de CSM Arcada, câştigate cu 25-18 şi 25-19.

Setul scurt, decisiv, a durat 20 de minute, fiind încheiat excelent de gălăţeni: 1-3, 4-4 şi de aici scorul a „curs” numai în favoarea campioanei: 5-8, 7-10, 9-12 şi 9-15.

Antrenorul Sergiu Stancu s-a declarat mulţumit la finalul meciului de reacţia echipei sale. „Toţi jucătorii s-au achitat de sarcini în acest meci şi am obţinut două puncte extrem de importante. Miercuri (n.n. - 22 ianuarie) mergem la Buzău, unde ne aşteaptă o confruntare la fel de solicitantă, dar în care trebuie să încheiem victorioşi, avem nevoie de trei puncte.”

Meciul a început cu „sextetul”: Hernan, Talpă, Kollo, Balla, Klapwijk (realizator a 28 de puncte), Bissette - Cabrera (libero). La obţinerea succesului au mai participat: Terzici, Cuciureanu, Matei, Georgiev şi Carrasco. Din lotul deplasat au mai făcut parte Cristudor şi noua achiziţie, Gorcianiuk.

Şi de aceaastă dată, olandezul Klapwijk a fost cel mai bun marcator (28 de puncte) și jucătorul cu cel mai eficient atac, 60%.

În clasament, CSM Arcada este pe locul al doilea, cu trei puncte în urma celor de la Dinamo, dar cu un meci mai puţin.

CSU Belor, fără puncte la Medgidia

Echipa gălăţeană din primul eşalon feminin nu a reuşit mare lucru pe terenul celor de la CS Medgidia, echipă dobrogeană care s-a dovedit extrem de ambiţioasă şi în meciul tur de la Galaţi, încheiat cu scorul de 3-1 pentru formaţia noastră. De data aceasta, riposta celor din Medgidia a fost şi mai puternică, astfel că gazdele au câştigat meciul din etapa a doua a returului cu scorul de 3-0 (25-20, 25-18, 25-18). Gălăţencele au păstrat echilibrul disputei doar în primul set (cu avantaj la scorul de 14-12), pentru că în celelalte echipa din Medgidia a fost greu de depăşit. Au arbitrat bucureştenii B. Stoica şi R. Toader.

Antrenorul Bogdan Paul a început meciul cu Anamaria Berdilă, Borislava Saykova, Ivana Radonjici, Daniela Lupescu, Talita do Nascimento, Maria Jose Bouza - Andreea Ispas (libero). Au mai jucat: Sorina Miclăuş, Roxana Iancu, Adina Roşca şi Ana Marisa Radu.

Un meci deosebit de important pentru configuraţia clasamentului va avea loc miercuri, la Galaţi: CSU Belor - FC Argeş (ora 18.00).

Citit 1638 ori Ultima modificare Duminică, 19 Ianuarie 2020 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.