Volei. Victorii, cu emoție, pentru echipele gălățene
Foto: Sonia Baciu

Volei. Victorii, cu emoție, pentru echipele gălățene
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

UPDATE: Cele două echipe de volei gălățene au trecut cu brio ”restanțele”. CSU Belor a trecut, cu ceva emoții, cu scorul de 3-1, în meciul disputat pe teren propriu, cu FC Argeș Pitești, în timp ce băieții de la CSM Arcada s-au impus cu un clar 3-0 în fața formației Gloria Buzău. 

Sâmbătă, începând cu ora 17.00, se va disputa primul cuplaj al anului: CSM Arcada - CS UV Timișoara și CSU Belor - U NTT Data Cluj. (SB)


 

Astăzi, echipele gălățene din primul eșalon de volei susțin meciurile rămase restante din acest început de retur. Formaţia feminină CSU Belor joacă pe teren propriu, cu FC Argeș Pitești, iar campionii de la CSM Arcada s-au deplasat la Buzău, unde vor întâlni CSM Gloria.

Voleibalistele de la CSU Belor se află în mare nevoie de puncte, după ce au părăsit locul 5, depăşite în clasament de CSM Lugoj. ”Vom juca pentru a lua toate cele trei puncte, nu mai avem voie să facem pași greșiți. Toate fetele sunt apte de joc, pregătite pentru o evoluție la nivel înalt şi un scor favorabil la final. Am învins la Pitești, în tur (n.r. - scor 3-0), și trebuie să câștigăm și pe teren propriu. Pornim cu prima șansă şi trebuie să confirmăm asta. Avem mare nevoie de puncte, pentru a nu ne îndepărta de locul 5, pentru care suntem în dispută cu Lugojul”, ne-a spus antrenorul Bogdan Paul.

Meciul pierdut în etapa trecută, la Medgidia, a fost analizat, iar la ultimele antrenamente s-a lucrat pentru eliminarea aspectelor negative din jocul respectiv.

Partida CSU Belor Galaţi - FC Argeş Piteşti are loc astăzi, de la ora 18.00, la Sala ”Dunărea” și va fi condusă de următorul cuplu de arbitri: Alexandru Prodana (București) și Tudorel Arbunea (Brăila).

Arcada, după puncte la Buzău

La prima vedere, echipa masculină CSM Arcada nu ar trebui să aibă probleme cu nou-promovata Gloria Buzău. În realitate, însă, buzoienii se prezintă în acest sezon cu un grup de jucători valoroși, cu mulți ani la activ în primul eșalon, care pot pune probleme oricărei echipe în prima divizie.

La rândul lor, jucătorii gălățeni se află după o victorie tonifiantă, obținută în fieful redutabilei formaţii din Craiova, și sunt hotărâți să continue cu o victorie la scor de trei puncte. Ultimul antrenament a avut loc ieri-seară în sala din Buzău, în care va avea loc si meciul de astăzi. ”Trebuie să tratăm meciul cu buzoienii cu cea mai mare seriozitate, numai astfel vom putea să ne îndeplinim obiectivul de a aduce la Galați toate cele trei puncte. Ambele echipe dispun de jucători valoroși, capabili de evoluții înalte, şi cred că va fi un joc de calitate”, ne-a declarat Sergiu Stancu, antrenorul principal al formaţiei gălăţene.

Întâlnirea va începe la ora 17.00 și va fi condusă de doi arbitri ploieșteni: Darius Meșca/ Marius Ștefurac.

”Speranțele” CSS Galați, în competiție

Voleiul feminin juvenil din Galați este reprezentat în Campionatul Naţional de două echipe ale CS Școlar. Este vorba despre grupele de speranțe (13-14 ani), respectiv, minivolei. Ambele îi au ca antrenori pe soții Neluța și Marian Apostu.

”Speranțele” gălățene fac parte dintr-o grupă cu două echipe din Brăila - CSM LPS și Sport Club, cu CSS Focșani și CSS Bacău. Până în prezent, CS Școlar Galați a susținut meciurile a două turnee (fiecare echipă organizează câte un turneu) și se clasează pe locul al patrulea. Următorul turneu va avea loc la Brăila, organizat de CSM LPS, în perioada 29 ianuarie - 1 februarie.

Lotul ”speranțelor” este alcătuit din următoarele jucătoare: Iulia Sava, Ioana Acxinte, Daria Dogărescu, Briana Constantin, Andra Milea, Cristina Constantinescu, Sara Călin, Eva Călin, Adriela Anton, Iulia Sbângu, Maria Aurică, Maria Cârstiuc, Lucia Cuciureanu și Maria Hodorogea.

”Primele trei fetițe din acest lot - Iulia, Ioana și Daria - au participat la un trial naţional ce a avut loc la Izvorani, unde au fost prezente 60 de jucătoare. Cele trei gălățence au primit girul juriului tehnic și sunt șanse ca ele să ajungă și în lotul naţional, ce urmează să fie format. În general, putem afirma că voleiul juvenil de la această categorie de vârstă a marcat un sensibil progres”, ne-a declarat prof. Marian Apostu.

Citit 2098 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Ianuarie 2020 22:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.