Volei. CSM Arcada - Dinamo, un derbi la cel mai înalt nivel
Foto: Sonia Baciu

Volei. CSM Arcada - Dinamo, un derbi la cel mai înalt nivel
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Primul eşalon masculin de volei îşi urmează cursul, conform calendarului competiţional, iar în această seară programează, la Galaţi, un derbi autentic, între cele mai bune echipe din Divizia A1 la ora actuală. Pentru publicul gălăţean pasionat de sport este un derbi care nu trebuie ratat sub nicio formă, acesta urmând să se desfăşoare la Sala „Dunărea”, de la ora 18,00. În vederea unui astfel de meci, şi pregătirile au, parcă, ceva special...

CSM Arcada Galaţi şi formaţia bucureşteană Dinamo sunt protagonistele marelui derbi al returului, acestea fiind în fruntea clasamentului, astfel că vom avea o bătălie în care se joacă primul loc. Arcada conduce ierarhia, cu 35 de puncte, urmată de Dinamo - 32 p, cele două fiind urmărite îndeaproape de alte două echipe care ţin intensă lupta la vârf, VM Zalău - 29 p şi SCM "U" Craiova - 28 puncte.

Dinamo s-a ţinut scai de CSM Arcada mult timp, cele două formaţii fiind la egalitate de puncte în fruntea clasamentului până în urmă cu două etape, când echipa bucureşteană a pierdut pe terenul celor de la VM Zalău (scor 3-1). Apoi, runda trecută, a fost rândul echipa din Sălaj să facă un pas greşit, pierzând (scor 3-1) pe terenul modestei "U" Cluj (locul 7, doar 15 puncte).

Revenind la jocul de astă-seară, acesta promite un spectacol de calitate. Ambele grupări au în componenţă jucători români şi străini de mare valoare, capabili de evoluţii la cel mai înalt nivel: Bala, Hernan, Matei, Bissette, Klapwijk şi nu numai, respectiv Filip Despotovski (foarte cunoscut publicului gălăţean din sezoanele în care a evoluat la Arcada), Mihalcea sau Pepici.

Evident, ambele grupări au pregătit cu minuţiozitate acest examen, atât din dorinţa de a obţine punctele puse în joc, cât şi de a le oferi gălăţenilor - care sunt aşteptaţi să umple tribuna - un spectacol agreabil.

"Se anunţă un joc foarte greu, în compania unei echipe de calibru, de mare tradiţie în voleiul românesc. Toţi jucătorii vor fi motivaţi sută la sută. În ceea ce ne priveşte, avem de partea noastră sprijinul publicului, care ne-a condus în multe bătălii spre victorii. Vom trimite în teren jucătorii cei mai în formă, capabili să continue şirul rezultatelor bune şi foarte bune din acest sezon. Cu toţii sunt apţi de joc, dar trebuie să ţinem cont şi de condiţiile unui program foarte încărcat, în care mai apar şi unele probleme inerente, normale. Vă aşteptăm la sală", a spus antrenorul echipei campioane, Sergiu Stancu.

Intensitatea la care se aşteaptă a se disputa meciul din această seară este evidenţiată şi de ce s-a întâmplat în cele două partide directe anterioare din acest sezon: CSM Arcada s-a impus în Supercupa României cu 3-1, iar în turul campionatului a câştigat Dinamo, cu 3-1, aceasta fiind singura înfrângere a echipei gălăţene până acum în această ediţie a Diviziei A 1.

Partida va fi arbitrată de ploieştenii Darius Meşca şi Marius Ştefurac.

 

Citit 1347 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Februarie 2020 10:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.