UPDATE: Simona Halep, în semifinala de la Dubai

UPDATE: Simona Halep, în semifinala de la Dubai
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

UPDATE: Simona Halep a ajuns în a doua semifinală din acest an, după ce, joi, s-a impus în fața Arynei Sabalenka, scor 3-6, 6-2, 6-2, în ”sferturile” turneului WTA de la Dubai. Astfel, Simona și-a luat revanșa după meciul din sferturile de finală de la Adelaide, scor 4-6, 2-6. Cu un prim set asemănător cu cel din luna ianuarie, românca a reușit să își regleze loviturile, să fie mai agresivă și mai calculată în joc. 

În semifinale, vineri (nu înainte de ora 17.00), Simona Halep o va întâlni pe americanca Jennifer Brady, jucătoare venită din calificări, ce a eliminat-o în ”sferturi” pe iberica Garbine Muguruza. Cealaltă semifinală va avea loc între croata Petra Martici și kazaka Elena Rybakina. Halep și Brady s-au mai confruntat de două ori, românca impunându-se de două ori, cea mai recentă victorie fiind în acest an, în primul tur la Australian Open, unde Halep a ajuns până în semifinale. 

Altfel, începând de vineri se vor disputa meciurile din calificările turneului WTA Premier 5 de la Doha, dotat cu premii totale de 2.939.000 de dolari. Gălățeanca Patricia Țig (locul 84 WTA) o va întâlni pe australianca Priscilla Hon (locul 132 WTA). Țig are nevoie de două victorii în preliminarii pentru a intra pe tabloul principal al turneului. 


Simona Halep s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale turneului de la Dubai, după ce a învins-o pe tunisianca Ons Jabeur, scor  1-6, 6-2, 7-6 (7), într-un meci dramatic, în care a ratat trei mingi de meci și a salvat una. După un prim set, încheiat în numai 25 de minute a urmat o ascensiune mentală a Simonei, care s-a impus în setul secund în 34 de minute. În decisiv, Halep a condus cu 4-1, dar tunisianca a egalat, punând presiune pe româncă. În tie-break, Halep a avut trei mingi de meci, nefructificate, și a salvat o alta, câștigând partida în 2 ore.

​”A fost un meci dificil, așa cum e mereu împotriva ei. Pot spune că am avut și puțin noroc azi. A fost greu după această pauză, dar am luptat până la final și sunt mândră că am facut asta. Întotdeauna prima partidă de la un turneu este dificilă. M-am simțit aici ca în FedCup, ca la fotbal! Vreau să mulțumesc tuturor că au venit. Trebuie să fiu puternică, să-mi fac jocul și să cred în mine”, a declarat Simona Halep, după meci.

Astăzi, de la ora 18.30, Simona Halep o va întâlni, în ”sferturi” pe Aryna Sabalenka (Belarus, locul 13 WTA). Halep conduce cu 2-1 în meciurile directe cu Sabalenka. Aryna a câștigat însă duelul din acest an: sferturi, Adelaide: 6-4, 6-2.  ”Va fi un meci diferit, așa că trebuie să uit de acesta. Nu sunt multe de spus, pentru că lovește mingea foarte puternic. Nu prea am atins mingea în Australia. Dar mâine este o altă zi, sunt diferită față de turneul de la Adelaide. Sper că voi putea juca mai bine”, a spus Halep.

Simona Halep a cucerit trofeul de la Dubai la ediția din 2015, victorie cu Angelique Kerber, iar în ediția trecută s-a oprit în ”sferturi”, fiind învinsă de Belinda Bencici, care a și câștigat trofeul.

 

Citit 1448 ori Ultima modificare Joi, 20 Februarie 2020 22:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.