CSM Arcada, victorie categorică la Zalău

CSM Arcada, victorie categorică la Zalău
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

UPDATE: CSM Arcada a câștigat, scor 3-0, cu VM Zalău, în meciul disputat sâmbătă, în deplasare, și și-a consolidat poziția în clasamentul Diviziei A1, primul loc, cu 47 de puncte. Cel mai bun jucător al partidei a fost Niels Klapwijk (Arcada), care a reușit 29 de puncte.

În etapa următoare, ultima din sezonul regulat, gălățenii vor juca împotriva formației Știința Baia Mare, marți, tot în deplasare.

În campionatul feminin, CSU Belor a pierdut, scor 0-3, în deplasare, cu CSM Târgoviște. (SB)


În campionatele primului eşalon de volei au mai rămas de disputat meciurile ultimelor două etape din sezonul regulat. În competiţia masculină, CSM Arcada Galaţi va susţine aceste două partide în nord-vestul ţării, cu VM Zalău şi Ştiința Explorări Baia Mare.

Prima confruntare este şi cea mai dificilă, adversara fiind una dintre cele mai puternice echipe ale campionatului şi care va da totul în acest meci pentru a reintra în lupta pentru titlu. „Ne aşteaptă două meciuri extrem de importante, cu adversari puternici. Mai întâi jucăm la Zalău, cu o echipă foarte puternică acasă, care până acum şi-a câştigat toate meciurile de pe teren propriu. Ne-am pregătit cu mare atenţie şi le vom aborda cu încredere. Sunt totuşi două meciuri normale, nimic special, în care trebuie să acumulăm maximum de puncte, aspect important pentru faza a doua a campionatului (n.r. - grupa locurilor 1-6). La trei zile după partida de la Zalău, vom merge la Baia Mare, pentru ultimul meci din sezonul regulat”, ne-a spus, înainte de plecare, antrenorul Sergiu Stancu.

CSM Arcada a plecat joi seară din Galaţi, cu escală în Capitală, iar ieri a continuat drumul spre Zalău, unde seara urma să facă antrenamentul oficial. Joi, la Galaţi, înaintea plecării au avut loc două şedinţe de pregătire, un antrenament tactic şi o vizionare video cu analiza jocului adversarului de astăzi. Pentru această deplasare mai specială, întregul lot este valid şi au făcut deplasarea toţi cei 14 jucători. Meciurile din tur s-au încheiat cu victorii ale campionilor: 3-1 cu Zalăul şi 3-0 cu Ştiinţa Explorări Baia Mare.

Partida de astăzi, VM Zalău – CSM Arcada, va începe la ora 16,00 şi va putea fi urmărită pe programul TVR3, iar cea de la Baia Mare (25 februarie) va fi de la  ora 17,00.

La ora acestei penultime etape, clasamentul se prezintă astfel: 1. Arcada 44p, 2. SCM U Craiova 37p, 3. Dinamo 35p, 4. VM Zalău 33 puncte (un meci mai puţin disputat).

În faza a doua, se va intra în grupa locurilor 1-6 cu punctajul acumulat în sezonul regulat.

CSU Belor joacă la Târgovişte

Şi CSU Belor are un final de sezon regulat cu partide dificile şi importante în lupta pentru locul 5. Mai întâi, astăzi joacă în deplasare cu o adversară redutabilă, CSM Târgovişte (locul 3), care a câştigat şi meciul tur, de la Galaţi (scor 3-0). Pe lângă valoarea ridicată a adversarei, antrenorul Bogdan Paul are de trecut şi peste probleme de efectiv. „Fără discuţie, confruntarea de sâmbătă (n.n. – astăzi, ora 17,00) este extrem de dificilă, mai cu seamă că avem două indisponibilităţi importante. Ivana Radonjici are un blocaj muscular, iar Corral Bouza probleme medicale la gleznă, cu şanse scăzute de a intra în joc. Ele vor face, totuşi, deplasarea. Restul lotului şi-a urmat programul normal de antrenamente şi cu toţii ne vom concentra pentru o evoluţie cât mai onorabilă”, ne-a declarat antrenorul Bogdan Paul.

Plecarea spre Târgovişte a avut loc ieri-dimineaţă. Întâlnirea cu târgoviştencele va fi condusă de un cuplu de arbitri bucureşteni: Benone Vişan şi Cosmin Tudorache.

Pentru echipa gălăţeană, cel mai important meci din acest final de sezon regulat va fi cel cu CSM Lugoj, adversara directă din duelul pentru locul al cincilea, partidă care va avea loc la Galaţi, pe 26 februarie.

Citit 1730 ori Ultima modificare Sâmbătă, 22 Februarie 2020 23:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.