Simona Halep, campioana din Dubai
Foto: facebook Simona Halep

Simona Halep, campioana din Dubai
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

UPDATE: Simona Halep și-a adjudecat cel de-al 20-lea trofeu al carierei după o luptă fantastică în fața jucătoarei kazahe Elena Rybakina (20 de ani, locul 19 WTA), scor 3-6, 6-3, 7-6 (5). După primele două seturi ”în oglindă”, actul final a fost unul extrem de intens, în care românca a revenit de la 1-3, apoi a trimis meciul în prelungiri, 6-5., iar Rybakina, în tie-break, unul echilibrat, în care Simona a închis meciul de la prima minge de de trofeu. ”Ce emoţii, ce nebunie! A fost un meci tare, o felicit pe adversara mea, Elena Rybakina, a jucat foarte bine, este o jucătoare tânără, are tot viitorul în faţă.

Serveşte atât de tare încât mă uitam la minge şi nu-mi venea să cred! Uneori nici nu puteam să ajung, a fost greu la retur, dar am luptat din toate puterile, îmi doream enorm să câştig aici. Am dat tot ce am putut, acum sunt aproape moartă! A fost greu, am servit pentru meci la 6-5, dar am fost mai puţin calmă atunci. La nivelul acesta aproape nu mai contează diferenţa de un break. Dar sunt mândră de mine, de jocul arătat în această săptămână. Mulţumesc tuturor! M-aţi împins de la spate să câştig!”, a fost prima reacţie a Simonei Halep după finala de la Dubai. 

Pentru Simona Halep este al doilea trofeu de la Dubai, după cel obținut în 2015, în fața Karolinei Pliskova. 

Altfel, Simona Halep s-a retras de la turneul Premier 5 Qatar Open de la Doha (23-29 februarie), locul ei fiind luat de Aryna Sabalenka. Singura româncă rămasă la Doha, la simplu, Sorana Cîrstea (locul 70 WTA și beneficiara unui wild card) o va întâlni, luni, în primul tur pe Elena Rybakina. Halep a fost finalistă în 2019, la Doha. 

În proba de dublu, gălățeanca Patricia Țig va face pereche cu poloneza Magda Linette, iar în primul tur cele două vor juca împotriva perechii Xin-Yun Han/Shuai Peng. Aflată pe tabloul calificărilor, Țig a fost nevoită să se retragă, vineri, din cauza unor probleme gastro-intestinale. 


Simona Halep va juca, sâmbătă (ora 17.00, Digi Sport), în prima sa finală din acest an, fiind totodată și prima finală după succesul de la Wimbledon. În finala turneului de la Dubai, unde a ajuns după o victorie entuziasmantă în fața americancei Jennifer Brady (6-2, 6-0), Halep o va întâlni pe kazaka Elena Rybakina (20 de ani, locul 19 WTA). Pentru româncă această finală este a 37-a din carieră (19 titluri, dinter care două de Grand Slam - Roland Garros, în 2018 și Wimbledon, în 2019).

Cele două jucătoare s-au mai confruntat o singură dată, la Wuhan, în 2019, atunci când Simona a abandonat în primul set, la scorul de 5-4 în favoarea Elenei. Halep a acuzat probleme la spate.

Rybakina va juca la Dubai a patra sa finală din acest sezon, după cele de la Shenzhen (învinsă de Ekaterina Alexandrova, scor 6-2, 6-4), Hobart (victorie cu Shuai Zhang, scor 7-6, 6-3) și Sankt Petersburg (învinsă de Kiki Bertens, scor 6-1, 6-3). Ea mai are în palmares titlul de la București (2019), câștigat în fața gălățencei Patricia Țig.

Kazaka se află pe val, cu excepţia Grand Slam-ului de la Australian Open, la care a fost învinsă de Ashleigh Barty, scor 6-3, 6-2, în turul al treilea, Rybakina a ajuns în finală la toate turneele la care a participat în acest an, înregistrând 19 victorii şi trei înfrângeri.

Altfel, în turneul WTA Premier 5 de la Doha (23-29 februarie), Rybakina o va întâlni în primul tur pe Sorana Cîrstea, în timp ce Simona Halep (cap de serie 2) va juca direct în turul secund, cu învingătoarea dintre Anett Kontaveit și Anastasja Sevastova.

Citit 2749 ori Ultima modificare Duminică, 23 Februarie 2020 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.