Volei. CSM Arcada, final excelent de sezon regulat

Volei. CSM Arcada, final excelent de sezon regulat

Sonia Baciu
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Deplasarea voleibaliștilor de la CSM Arcada în nord-vestul țării, pentru ultimele două meciuri din sezonul regulat, s-a încheiat excelent. Echipa campioană a obținut maximum de puncte și a ajuns la o cotă de invidiat - 50 de puncte din 18 meciuri.

Campionii au pierdut în această primă fază a campionatului doar patru puncte, ceea ce, de departe, constituie o mare performanță. Cele patru puncte în minus s-au consemnat în singura înfrângere, cu Dinamo (0-3), și în victoria cu 3-2 în fața echipei craiovene SCM Universitatea.
În ultimul meci din returul sezonului regulat, în deplasare cu Știința Explorări Baia Mare, voleibaliştii antrenaţi de Sergiu Stancu au demonstrat că alcătuiesc o echipă puternică, capabilă să învingă orice adversar. S-au impus cu 3-0 (25-17, 25-13, 25-17), în numai 62 de minute de joc. Sunt cifre apropiate de cele ale victoriei de la Zalău, obținută sâmbăta trecută, tot cu 3-0 (21, 22, 14).
Marți seara, gălățenii au făcut un joc în forță, au dominat categoric disputa, pe care și-au adjudecat-o fără drept de apel. Băimărenii s-au străduit să dea o replică prestigiosului adversar, dar au reușit rareori. În primul set, de pildă, echilibrul s-a menținut până la 11-11, după 6-4 și 8-8, iar în actul al treilea, de asemenea. Maramureșenii au condus cu 4-2 și 8-6, dar imediat s-a făcut 8-12 și zarurile erau aruncate definitiv. A condus arbitrul Paul Szabo (Oradea), secondat de ieșeanul Alexandru Ion Puni.
Echipa de start i-a avut în componenţă pe: Hernan, Terzici, Cuciureanu, Klapwijk, Bala, Bissette - Cabrera (libero). Au mai fost trimiși în teren: Carrasco, Matei, Cristudor, Gorcianiuk și Talpă.
Mulțumit de evoluția elevilor săi în acest meci, ca și în întregul sezon, antrenorul Sergiu Stancu a făcut o scurtă caracterizare a ultimei partide. ”Am avut o deplasare foarte reușită, cu şase puncte din şase. La Baia Mare am avut condiții foarte bune de joc și cazare, iar meciul l-am abordat cu atitudine și evoluție foarte solide, ceea ce ne-a permis să obținem victoria în minimum de seturi. Am încheiat o etapă importantă - sezonul regulat, acum ne așteaptă play-off-ul (n.r. - locurile 1-6), care va începe pe 7 martie, și în care se va juca pe sistemul fiecare cu fiecare, în etape săptămânale și, foarte important, ne vom prezenta cu punctele din prima fază", a declarat tehnicianul gălățenilor.
Chiar dacă mai sunt de disputat meciurile ultimei etape: Gloria Buzău - Dinamo, CSM Câmpia Turzii - ”U” Cluj, CS Universitatea de Vest Timișoara - Unirea Dej și SCM U Craiova - VM Zalău, echipele ce vor merge în play-off se cunosc deja. Așadar, CSM Arcada este în fruntea listei, cu 50 de puncte, fiind urmată de Craiova 40 p, Dinamo 38 p, Zalău 36 p, Unirea Dej 28 p și Gloria Buzău 25 puncte.

Citit 761 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Februarie 2020 18:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.