Volei. CSM Arcada, final excelent de sezon regulat
Foto: Sonia Baciu

Volei. CSM Arcada, final excelent de sezon regulat
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Deplasarea voleibaliștilor de la CSM Arcada în nord-vestul țării, pentru ultimele două meciuri din sezonul regulat, s-a încheiat excelent. Echipa campioană a obținut maximum de puncte și a ajuns la o cotă de invidiat - 50 de puncte din 18 meciuri.

Campionii au pierdut în această primă fază a campionatului doar patru puncte, ceea ce, de departe, constituie o mare performanță. Cele patru puncte în minus s-au consemnat în singura înfrângere, cu Dinamo (0-3), și în victoria cu 3-2 în fața echipei craiovene SCM Universitatea.

În ultimul meci din returul sezonului regulat, în deplasare cu Știința Explorări Baia Mare, voleibaliştii antrenaţi de Sergiu Stancu au demonstrat că alcătuiesc o echipă puternică, capabilă să învingă orice adversar. S-au impus cu 3-0 (25-17, 25-13, 25-17), în numai 62 de minute de joc. Sunt cifre apropiate de cele ale victoriei de la Zalău, obținută sâmbăta trecută, tot cu 3-0 (21, 22, 14).

Marți seara, gălățenii au făcut un joc în forță, au dominat categoric disputa, pe care și-au adjudecat-o fără drept de apel. Băimărenii s-au străduit să dea o replică prestigiosului adversar, dar au reușit rareori. În primul set, de pildă, echilibrul s-a menținut până la 11-11, după 6-4 și 8-8, iar în actul al treilea, de asemenea. Maramureșenii au condus cu 4-2 și 8-6, dar imediat s-a făcut 8-12 și zarurile erau aruncate definitiv. A condus arbitrul Paul Szabo (Oradea), secondat de ieșeanul Alexandru Ion Puni.

Echipa de start i-a avut în componenţă pe: Hernan, Terzici, Cuciureanu, Klapwijk, Bala, Bissette - Cabrera (libero). Au mai fost trimiși în teren: Carrasco, Matei, Cristudor, Gorcianiuk și Talpă.

Mulțumit de evoluția elevilor săi în acest meci, ca și în întregul sezon, antrenorul Sergiu Stancu a făcut o scurtă caracterizare a ultimei partide. ”Am avut o deplasare foarte reușită, cu şase puncte din şase. La Baia Mare am avut condiții foarte bune de joc și cazare, iar meciul l-am abordat cu atitudine și evoluție foarte solide, ceea ce ne-a permis să obținem victoria în minimum de seturi. Am încheiat o etapă importantă - sezonul regulat, acum ne așteaptă play-off-ul (n.r. - locurile 1-6), care va începe pe 7 martie, și în care se va juca pe sistemul fiecare cu fiecare, în etape săptămânale și, foarte important, ne vom prezenta cu punctele din prima fază", a declarat tehnicianul gălățenilor.

Chiar dacă mai sunt de disputat meciurile ultimei etape: Gloria Buzău - Dinamo, CSM Câmpia Turzii - ”U” Cluj, CS Universitatea de Vest Timișoara - Unirea Dej și SCM U Craiova - VM Zalău, echipele ce vor merge în play-off se cunosc deja. Așadar, CSM Arcada este în fruntea listei, cu 50 de puncte, fiind urmată de Craiova 40 p, Dinamo 38 p, Zalău 36 p, Unirea Dej 28 p și Gloria Buzău 25 puncte.

Citit 1200 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Februarie 2020 18:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.