CSM Arcada, cu gândul la un nou titlu de campioană
Foto: Sonia Baciu

CSM Arcada, cu gândul la un nou titlu de campioană
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa CSM Arcada se află într-un moment fericit al acestui sezon. După ce a dominat sezonul regulat al primului eșalon, va aborda faza secundă a campionatului, grupa locurilor 1-6, de pe o poziție privilegiată, cea de lider, cu un avans consistent, de şapte puncte. Finalul sezonul regulat ne oferă ocazia de a purta o discuție optimistă cu antrenorul principal al formaţiei gălăţene, Sergiu Stancu.

- Cum caracterizați parcursul din sezonul regulat?

- A fost o competiție care ne-a adus satisfacția rezultatelor favorabile, iar evoluțiile noastre au fost unanim recunoscute, atât de echipele partenere, cât și de ceilalți factori implicați. Pentru a ajunge aici am parcurs, cu cea mai mare atenție, pașii ceruți de o astfel de situație. Mai întâi, împreună cu conducerea clubului, am reușit să alcătuim un lot cu jucători valoroși și experimentați, dedicați acestei ”meserii”, disciplinați și dispuși la efort. Perioadele de pregătire, înaintea competiției și în timpul campionatului, au fost folosite cu maximă eficiență.

- CSM Arcada a fost aproape de a realiza maximum de puncte...

- Da, ne aflăm pe locul întâi, cu 50 de puncte din 54 puse în joc. Am pierdut doar un meci (0-3 cu Dinamo, în deplasare) și un punct la Craiova. În acel meci, băieții au demonstrat cât se poate de clar maturitatea și experiența competițională. Am fost conduși cu 2-0 la seturi, dar am ”întors” soarta jocului și am câștigat cu 3-2.

- Situația este cât se poate de favorabilă în perspectiva desfășurării fazei a doua a campionatului. Cât de important este acest avans de şapte puncte?

- Este un avantaj, da, dar nu decisiv în realizarea obiectivului, pentru că ne așteaptă alte zece meciuri grele, întrucât vom întâlni cele mai bune echipe din competiția internă. În actuala ierarhie sunt cinci echipe care vor sta cu ochii pe noi: Craiova cu 43 de puncte Dinamo cu 40, Zalău cu 36, Unirea Dej și Gloria Buzău. În consecință, va trebui să ne pregătim foarte bine și să abordăm fiecare joc cu cea mai mare atenție. Punctele nu vin din senin, ci în urma unor prestații atente și angajante.

- Care este programul viitoarele confruntări?

- Partea a doua a campionatului va demara la sfâşitul acestei săptămâni. Se va juca în sistemul fiecare cu fiecare, echipele venind cu toate punctele acumulate în prima fază. Avem de partea noastră un avantaj frumos de puncte, dar nu trebuie să ne culcăm pe o ureche. Fiecare dintre adversare se va concentra cu eforturi suplimentare, pentru a învinge liderul și campionii en-titre. Trenbuie să tratăm cu cea mai mare seriozitate fiecare meci, fiecare fază, pentru ca la fluierul final să ne putem afla tot în frunte, poziție care conferă fiecărei echipe și fiecărui antrenor satisfacții enorme. Spuneam că primele meciuri au loc pe 7 martie, când noi vom evolua pe teren propriu, în compania buzoienilor de la Gloria. Runda a doua va fi una intermediară (n.r. - miercuri, 11 martie), când vom juca tot acasă, cu Craiova. Iată și celelalte trei programări ale meciurilor turului: pe 14 martie la Dinamo, în 21 martie cu Zalău, acasă, iar pe 25 martie, în deplasare, la Dej.

- Care este situația actuală la echipă?

- Ne aflăm într-o perioadă favorabilă, pe care o dorim prelungită. După ultimul joc, cel de la Baia Mare, ne-am pregătit, ca de obicei, cu cea mai mare atenție. Am avut și avantajul câtorva zile în plus, acel meci având loc în devans. Întregul lot este bun de joc, au fost rezolvate și acele așa-zise ”urme” lăsate de un sezon solicitant. Să nu uităm că în afara meciurilor din campionat, noi am avut de susținut şi șase jocuri în cupele europene, două în Liga Campionilor (n.r. - cu Vojvodina Novi Sad), dar și patru în Cupa CEV (n.r. - cu echipa finlandeză Savo Kuopio, respectiv, Galatasaray Istanbul), precum și unul în ”Cupa României”. Împreună cu stafful medical (n.r. - kinetoterapeutul Eugen Pascale), toate aceste lucruri au fost rezolvate favorabil, iar înaintea următoarelor meciuri toată lumea este aptă de joc. Ne bazăm în continuare, pe lotul deja cunoscut: Hernan (căpitan), Kollo, Bala, Talpă, Bissette, Cuciureanu, Carrasco, Cabrera, Matei, Terzici, Klapwijk, Georgiev, Cristudor și Gorcianiuk.

Cu acești jucători, împreună cu aliații noștri permanenți - suporterii, suntem siguri că ne vom putea îndeplini importantul obiectiv, câştigarea unui nou titlu de campioană

- Vă mulțumim pentru timpul acordat și vă dorim mult succes!

 
Citit 1892 ori Ultima modificare Marți, 03 Martie 2020 19:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.