O minge , un prieten!

O minge , un prieten!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Într-o lume atât de frământată, preocupată, agitată şi ce mai doriţi dumneavoastră, necesitatea mişcării, a practicării unei discipline sportive trebuie să fie prezentă mai mult decât în alte perioade.

Tineretul nostru este atras de o serie de activităţi care-i ţintuieşte în fotoliu – calculatorul, internetul, senzaţiile… verzi etc, etc - dăunătoare sau foarte dăunătoare sănătăţii.

De aceea, orice iniţiativă apărută în ideea practicării exerciţiului fizic şi al sportului este cât se poate de binevenită.

Inimosul manager al Clubului Phoenix Galaţi a iniţiat un proiect cât se poate de benefic în această direcţie. Ieri, la orele prânzului, prof. Florin Nini - managerul de care vorbim - a anunţat lansarea unui foarte interesant  proiect.. „O minge + un prieten”.

Iniţiativa a aparţinut unui grup de tineri sportivi de performanţă ai respectivului club (grupa de baschetbalişti juniori - Under 18), îmbrăţişată neîntârziat de conducătorul clubului.

Este pentru prima dată când un astfel de proiect se va derula cu fonduri europene!

În ce constă proiectul Clubului Phoenix? Pentru început, un grup de sportivi de performanţă de aici se va implica în acţiunea de reintegrare socială a unor tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani.

Vor fi atraşi tineri din centrele de plasament, dar şi din categoria celor supranumiţi „copiii străzii”.

Clubul va primi sprijin permanent din partea Primăriei Galaţi (ieri a fost reprezentată de viceprimarul Ciumacenco) Consiliul Judeţean, Direcţia pentru Sport, Inspectoratul Şcolar şi CIADO.

Pentru asigurarea spaţiului (sălilor) de desfăşurare a respectivei activităţi - care se doreşte una de durată - acţiunea va fi sprijinită şi de câteva şcoli, în timp ce DJS a promis să sprijine cu bazele sportive proprii, echipament şi materiale  sportive.

S-a vorbit despre sprijinirea (în general) a sportului de masă, iniţiativa celor de la Phoenix fiind tocmai un exemplu în acest sens.

Scopul general al Proiectului „O minge + un prieten” este acela de a atrage cât mai mulţi tineri la astfel de activităţi sportive, în cazul de faţă fiind vorba despre jocul de baschet - o disciplină atât de mult îndrăgită -, dar şi de a-i îndepărta pe unii tineri de un altfel de mod de viaţă, de comportament.

Citit 494 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.