Chetă pentru o sală de sport

Chetă pentru o sală de sport
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cutia milei pare mai importantă decât sute de proiecte sforăitoare care niciodată nu ajung la stadiul de vis împlinit * Florin Nini (FOTO 1), managerul clubului de baschet Phoenix, lansează o campanie municipală de strângere de fonduri pentru o sală de sport * „Ne trebuie aproximativ 100.000 de euro şi sunt convins că-i vom strânge”, susţine fostul sportiv *

Bazele sportive? Nicio bază!

Sportivii care au prins în viaţă Sala Polivalentă de lângă Stadionul „Dunărea” mai au un pic şi devin bunici.

Timpul trece, întreaga suflare politică numeşte reabilitarea acelei construcţii drept o prioritate (sensul noţiunii s-a demonetizat de mult!), iar echipele de baschet, volei şi handbal au ajuns să se căciulească pe la şcolile generale din oraş pricopsite cu câte o sală în campania electorală din 2004 a lui Adrian Năstase.

Marşul suporterilor gălăţeni, acţiune derulată exact acum un an de zile, n-a mişcat nimic: măgăoaia muribundă de lângă McDonald’s zace în aceleaşi condiţii, şi nu sunt şanse să vedem o altă construcţie de acest gen, dar şi funcţională. Bazele sportive din oraş sunt extraordinare, însă lipsesc cu desăvârşire!

„Nu vreau să ne antrenăm în corturi!”

Există totuşi şi indivizi care iau taurul de coarne, riscând să se zdrelească. Florin Nini, managerul Clubului de Baschet Phoenix, a demarat ieri o chetă locală pentru ridicarea unei săli de sport şi nu-i glumă!

Omul este convins că va strânge anul acesta cei 100.000 de euro necesari amenajării unei construcţii uşoare, cu două terenuri de baschet omologate şi cu tribune mobile.

„Primăria ne-a promis terenul pe care să ridicăm sala, urmează să alegem între Liceul Pedagogic şi Şcoala Nr. 9, pentru că acolo suprafaţa ne permite, şi am zis să nu mai aşteptăm să ne rezolve problemele Consiliul Local, Guvernul sau preşedintele, că astfel Clubul Phoenix ar risca să se antreneze în corturi!”, a explicat Nini, cheta propusă de el numindu-se „Nu arunca banii la coş, investeşte într-o sală din oraşul tău!”.

„Donatorii vor intra gratis în sală”

Deşi iniţiativa fostului baschetbalist pare originală, există asemenea proiecte şi peste hotare.

„N-am inventat noi roata. Afară se poate construi dacă un club, părinţii sportivilor şi locuitorii unui cartier anume doresc acest lucru. Primăria oferă terenul şi se strâng bani pentru acel obiectiv.

Sala noastră nu va fi buncăr, o va vedea toată lumea şi, cel mai important lucru, cei care vor cotiza vor avea acces gratuit toată viaţa.

Numele lor vor fi scrise pe un panou la intrare, îi vom zice panou de onoare”, adaugă Florin Nini, el spunând că va lua şi bani cu împrumut pentru a-şi împlini visul.

Conform unui calcul simplu, o contribuţie de 33 de eurocenţi din partea fiecărui locuitor al municipiului ar putea strânge suma necesară.

„Am şi unele firme interesate să ne ajute, e un test şi sper să ne reuşească”, a conchis managerul Clubului Phoenix.

Explicaţie FOTO 2: Sala Polivalentă de lângă Stadionul „Dunărea” naşte idei noi, nu competiţii interesante. Florin Nini ne invită să cotizăm pentru o sală nou-nouţă 

Citit 1368 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.