Lumea sportului, lovită din nou de coronavirus. Pericol de suspendare a competițiilor

Lumea sportului, lovită din nou de coronavirus. Pericol de suspendare a competițiilor
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Când se părea că pericolul a trecut, iar sportul poate să se îndrepte către normalitate, odată cu reluarea competițiilor, coronavirusul lovește din nou și pune sub semnul întrebării mai multe domenii de activitate.

Cele mai de răsunet cazuri s-au produs în tenis. Cu toate că marile competiții au fost suspendate, sportul alb și-a reluat activitatea cu turnee pe plan continental. Însă, a apărut deja un caz de coronavirus la un sportiv de top - Grigor Dimitrov, care a participat la Adria Tour, în Croația. La doar o zi distanță, un alt tenisman de top, Borna Coric, chiar ultimul adversar al lui Dimitrov în competiție, a fost testat pozitiv, asimptomatic. Alți doi jucători, Cilici și Zverev, au intrat în carantină pentru 14 zile.

Nici fotbalul nu a fost ocolit de virus. Cinci jucători de la Steaua Roșie Belgrad au fost testați pozitiv cu noul coronavirus. Chiar dacă cei cinci n-au evoluat în ultima etapă de campionat, au fost prezenți pe teren, în urmă cu mai puțin de două săptămâni, la semifinala Cupei Serbiei, la meciul cu Partizan Belgrad, la care au asistat 20.000 de spectatori!

O altă echipă afectată de coronavirus este FC Rostov, din Rusia, care a fost nevoită să joace cu juniorii partida de campionat, scor 1-10, cu FC Soci. Mai mulți jucători au fost testați pozitiv, iar întreaga echipă a intrat în carantină. Astfel, Rostov a pierdut la scor meciul de campionat, deși se afla pe locul 4 înaintea jocului şi era angrenată în lupta pentru un loc în Liga Campionilor.

Citit 1473 ori Ultima modificare Marți, 23 Iunie 2020 11:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.