Cluburile sportive școlare își pot relua activitatea

Cluburile sportive școlare își pot relua activitatea
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Pandemia de coronavirus a lovit din plin lumea sportului, iar cel mai mult au avut de suferit sportivii juniori, în special cei de la cluburile sportive școlare sau de la liceele cu program sportiv. După o perioadă de aproape patru luni de pauză, aceste entități sportive își pot relua activitatea, conform ministrului Educației Monica Anisie. Aceasta a precizat că totul se va face cu anumite măsuri de prevenție. "Sportul deține un rol esențial în dezvoltarea armonioasă a copiilor noștri. Au fost multe discuții referitoare la acest subiect, însă deciziile noastre au avut tot timpul în prim plan siguranța copiilor și a tinerilor", a spus Monica Anisie.

Ca măsuri de prevenție, odată cu reluarea activității, sportivii vor trebui să respecte distanțarea socială, iar toate persoanele participante la activitatea sportivă vor fi trecute pe un tabel, după ce se va efectua un triaj epidemiologic. Sunt interzise dușurile, iar în vestiar se va petrece cât mai puțin timp și la o distanță de cel puțin doi metri între sportivi.

Altfel, ca noi măsuri pentru desfășurarea activităților sportive, se preconizează că se va crește, în următoarea perioadă, numărul de sportivi pentru un antrenament, de la șase la zece. Vă reamintim că momentan cluburile sportive pot efectua antrenamente cu până la cel mult șase sportivi deodată.

Citit 1188 ori Ultima modificare Marți, 30 Iunie 2020 19:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.