Florin Nini, noul antrenor al echipei masculine CSM Galați | INTERVIU

Florin Nini, noul antrenor al echipei masculine CSM Galați | INTERVIU
"Va trebui să avem 2-3 tineri din propria pepinieră"
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Antrenorul gălățean Florin Nini a semnat un contract cu CSM Galați pentru următorul sezon al echipei de seniori, prilej cu care încearcă să ducă mai departe tradiția baschetului gălățean, prin promovarea tinerilor jucători.

Oficialii de la CSM Galați au reușit să îl convingă pe Florin Nini să antreneze echipa masculină a clubului pentru participarea în Liga Națională de Baschet. Nini revine astfel la Galați, după ce în ultimele două sezoane a antrenat la Pitești, în prima grupă valorică.

- Cu ce gânduri la CSM Galați?

- Cu gândul de a continua tradiția baschetului la Galați, de a face o echipă competitivă. Așa cum bine știți, rămân fidel, totodată, politicii mele de a promova tineri în echipele de seniori, așa cum am făcut și în trecut, chiar la Galați, de unde au ieșit jucători care au reușit să își creeze o carieră din baschet. Mă refer la Andrei Petică, David Stan, Mihai Măciucă și alții ca ei, care au luptat pentru șansa lor până au obținut-o.

- Care este obiectivul propus pentru următorul sezon?

- În primul rând, noul format al Ligii Naționale de Baschet presupune o altă solicitare, vor fi mai multe meciuri și vor veni la Galați echipele puternice ale campionatului. Asta nu poate decât să oblige cluburile la investiții serioase, așa că și noi trebuie să putem să aduce jucători care se pot ridica la nivelul cerințelor. Un obiectiv concret îl putem stabili atunci când vom avea imaginea de ansamblu, cu toate echipele participante. Așa, ca obiectiv personal, știți bine, întotdeauna am căutat să scot maximum dintr-o echipă și e un lucru pe care l-am realizat oriunde am fost. Și, bineînțeles, un alt obiectiv este acela de a promova tineri gălățeni în echipa de seniori.

- Spuneați de promovarea jucătorilor tineri, care ar fi cei ce ar putea face pasul către seniori?

- Dintre jucătorii tineri, îl avem momentan ca certitudine pe Alexandru Vlad, care a fost la CSM Galați și în ultimele două sezoane. Însă, vom completa lotul cu alți câțiva foarte tineri. Deja am planificat un stagiu de pregătire cu jucătorii gălățeni, începând cu 1 august. Voi lua în probe toți jucătorii cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani și vom vedea cine se poate ridica la nivelul cerințelor. Este o șansă pentru care fiecare trebuie să lupte. Cert este că va trebui să avem 2-3 tineri din propria pepinieră.

- Vă este dor de reîntâlnirea cu publicul gălățean?

- Da! Cu siguranță! Când am plecat din Galați, am lăsat un public efervescent, care umplea sala meci de meci. Le mulțumesc și acum pentru aportul la dezvoltarea baschetului în comunitate. Îmi aduc aminte cu drag de acele meciuri cu adversari puternici, în care reușeam să ne impunem pe final, cu sprijinul suporterilor noștri, fie că jucam cu Steaua, Oradea sau alte formații cu bugete mult mai mari. Prin modul în care managementul va crea premisele venirii publicului în sală, sunt convins că publicul va veni din nou alături de baschetul gălățean. Știu sigur că eu voi pregăti echipa să dea totul pe teren, pentru ca indiferent de rezultat lumea să îi aplaude pe băieți și, astfel, putem să le oferim spectacolul dorit.

Citit 2241 ori Ultima modificare Vineri, 03 Iulie 2020 18:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.