Juniorii pe care se poate baza Oțelul în viitor

Juniorii pe care se poate baza Oțelul în viitor
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

După ce în ediția precedentă de campionat s-a preocupat în special de promovarea juniorilor în prima echipă, gruparea gălățeană poate culege roadele muncii în sezoanele următoare.

Strategia Oțelului din ediția 2019-2020 a fost de a lăsa deoparte presiunea rezultatelor, pentru a putea introduce cât mai mulți jucători tineri, de care să se folosească apoi ani la rând. E cu atât mai important cu cât există regulă de a evolua cu trei titulari Under 19 la nivelul Ligii a III-a. Regula promovării tinerilor se menține și în eșaloanele superioare, inclusiv la Liga I.

Antrenorul Alexandru Ciobanu a făcut o scurtă analiză referitoare la jucătorii care au făcut pasul către prima echipă în ediția precedentă. Primii doi remarcați sunt și cei care au evoluat cel mai mult în campionat. Este vorba despre portarul Gabriel Ursu și mijlocașul central Denis Cireș.

”Ursu e un jucător într-un rol cheie în echipă, pentru că mereu echipa începe cu portarul. Are un potențial mare, trebuie să mențină linia ascendentă pe care a intrat în sezonul trecut. Despre Cireș pot spune că are calități excepționale. Am încredere că va avea un rol important în cadrul echipei”, a spus antrenorul Oțelului.

Pe postul de mijlocaș stânga există deja concurență constructivă, chiar la nivelul tinerilor jucători. Filip Dima și Alexandru Nemțanu sunt cei doi care evoluează pe același post și au împărțit minutele jucate în ediția precedentă de campionat.

”Filip a început foarte bine sezonul, are o calitate tehnică bună, însă trebuie să muncească din ce în ce mai mult și cred că poate ajunge la un nivel cu adevărat de seniori. Nemțanu are curaj și calități fizice bune. La nivelul acesta este foarte bine să ai jucători sub vârstă pe același post”, a adăugat Alexandru Ciobanu. 

Seniori de la 16 ani

Dacă cei enumerați mai sus au ajuns deja la vârsta majoratului, Oțelul are și câțiva jucători de doar 16 ani care au început deja să joace pentru seniori. Cel care s-a remarcat cel mai mult este atacantul Mădălin Grădinaru, care a și marcat pentru Oțelul, atât în partide amicale, cât și în cele oficiale! Din păcate, a suferit o accidentare și va rata startul pregătirii pentru noul sezon. Alți jucători de 16 ani care au făcut pasul către prima echipă sunt mijlocașii Laurențiu Neamțu și Ștefan Farcaș.

În afară de cei care au luat prim-planul sezonului precedent ca minute jucate pentru Oțelul, mai sunt și alții care au avut apariții sporadice și de la care se așteaptă un progres în noua ediție de campionat. Este vorba despre Alexandru Alecu (mijlocaș ofensiv), Eduard Drăgan (mijlocaș central), Vlad Bucevschi (fundaș central) și Bogdan Zărnescu, care poate evolua pe mai multe posturi.

Astfel, Oțelul are de unde alege atunci când vine vorba de tineri, mai ales că la lista celor enumerați mai sus se alătură și Gabriel Răducan, un atacant împrumutat pentru două sezoane de la Dinamo București. Acesta a fost adus la Oțelul încă din iarnă și a impresionat în pregătiri, dar n-a apucat să joace în campionat, din cauza suspendării pe timp de pandemie.

Faptul că are mulți jucători tineri în lot poate fi un mare atu pentru sezonul următor, având în vedere că celelalte echipe din Seria I nu au juniori la nivelul Oțelului.

Citit 2181 ori Ultima modificare Vineri, 17 Iulie 2020 01:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.