INTERVIU cu Liviu Ciubotariu. ”Moare fotbalul, dacă va fi obligatoriu testul Covid”

INTERVIU cu Liviu Ciubotariu. ”Moare fotbalul, dacă va fi obligatoriu testul Covid”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Președintele Asociației Județene de Fotbal nu vede un viitor prea optimist pentru fotbalul de nivel județean şi cel din eșalonul al treilea, în condițiile în care momentan sunt impuse teste Covid pentru desfășurarea jocurilor oficiale.

Liviu Ciubotariu, președintele Asociației Județene de Fotbal Galaţi, se află în permanentă comunicare cu organele abilitate ale statului, plus reprezentanții federali, în vederea unei organizări cât mai bune a competițiilor ce urmează.

- Care e situația în momentul de față pentru disputarea barajului de promovare?

- Vom încerca să organizăm două jocuri, între Avântul Valea Mărului și Zimbrul Slobozia Conachi (n.r. - locurile 1 și 2 în Liga a IV-a). Am stabilit ca aceste două jocuri să se dispute în zilele de 24 iulie, respectiv, 26 iulie. Ni s-a comunicat că jocurile trebuie să se dispute la distanță foarte mică între ele, pentru a fi valabile testele Covid. A apărut un protocol de reluarea competițiilor de fotbal amator, în care se prevede efectuarea a câte unui test pentru fiecare membru al echipei. Ambele echipe vor urma acest protocol. Meciurile se vor disputa în Galați, pe teren neutru. Nu știm încă 100% pe ce stadion, dar sigur va fi la Galați. Varianta cea mai bună este "Oțelul", dar vom vedea dacă se poate. Dacă în primul joc câștigă Avântul Valea Mărului, atunci nu se mai dispută cel de-al doilea joc. Testul Covid se va face cu trei zile înainte de meci. Jucătorii se vor izola, iar dacă va fi cineva testat pozitiv va fi dat deoparte și joacă doar cei testați negativ.

- Referitor la "Cupa României", faza județeană, în ce stadiu e această competiție?

- Noi ajunsesem la faza optimilor de finală. Clar nu se pot disputa meciurile, în condițiile date. Am propus ca variantă ca unul dintre aceste meciuri dintre Avântul și Zimbrul să fie și ca o finală județeană. Ambele echipe au refuzat. Momentan suntem în imposibilitatea de a da o câștigătoare a "Cupei României" la nivelul județului Galați. E posibil oricum ca faza națională să fie decalată din 11 până pe 25 august. Astfel am putea câștiga puțin timp, să vedem dacă mai putem face ceva. Testul Covid presupune o cheltuială financiară enormă.

- Ce se preconizează pentru sezonul 2020-2021? Va fi obligatoriu testul Covid?

- Sperăm să nu mai fie obligatoriu, altfel vom fi în imposibilitatea de a mai desfășura competiția. Cred că moare fotbalul, dacă va fi obligatoriu testul Covid. Nici în Liga a III-a nu se va putea ține competiția cu astfel de condiții. Am vorbit și cu reprezentanții cluburilor de la Liga a III-a și mi-au zis că ar fi aproape imposibil să facă la fiecare 14 zile câte un test, așa cum presupune protocolul în clipa de față. Sunt costuri enorme, e imposibil pentru nivelul județean, chiar și pentru cele de mai sus. Rămâne de văzut ce măsuri se vor lua în perioada următoare.

Citit 1862 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Iulie 2020 02:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.