Legende ale Oțelului doresc înființarea unei noi echipe

Legende ale Oțelului doresc înființarea unei noi echipe
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Trei dintre fotbaliștii de legendă ai Oțelului au ajuns în postura de a lucra împreună la CSM Galați, acolo unde intenționează să înființeze o nouă echipă de fotbal seniori.

Fotbalul gălățean are mai multe generații de fotbaliști care au rămas în memoria fanilor, iar una dintre aceste generații i-a avut ca vectori, printre alții, pe Vali Ștefan, Viorel Tănase și Tudorel Pelin. Toți trei sunt acum la CSM Galați, primul ca șef de secție, iar ceilalți doi ca antrenori. Aceștia pun la cale înscrierea în campionat a unei noi echipe de seniori, care să reprezinte Clubul Sportiv Municipal.

Activitatea fotbalistică la CSM Galați a început în urmă cu doi ani, prin crearea de selecții la nivelul juniorilor. Mai întâi, în 2018, a fost înscrisă o echipă la nivelul juniorilor C, iar din 2019 a crescut numărul de echipe la trei, la categoriile A, B și C. Venit între timp la cârma secției de fotbal, Valentin Ștefan, fost căpitan al Oțelului anilor 90, și-a propus ca obiectiv principal înființarea unei echipe de seniori.

”Încă de la începutul venirii mele la CSM Galați, unul din principale obiective a fost înființarea unei echipe de seniori. Scopul principal este acela de a le da tinerilor gălățeni posibilitatea de a activa la o echipă de seniori, după terminarea junioratului. Noi ne dorim cât mai curând să ne înființăm la acest nivel, deocamdată suntem la stadiul de proiect. Sperăm să putem accede în următoarea ediție de campionat a Ligii a IV-a”, a spus Vali Ștefan, pentru contul oficial de Facebook al clubului.

"Tase" - Pelin, antrenori la CSM

Viorel Tănase ar urma să fie antrenorul principal al echipei de seniori, asistat de Tudorel Pelin. Cei doi sunt deja la CSM Galați în postura de antrenori la echipele de juniori. Din staff mai face parte și Alexandru Iliuciuc, fost portar la Oțelul, la începutul anilor 2000.

”Mă bucură că se înființează această echipă de seniori. Cred că este un lucru benefic pentru centrul nostru de copii și juniori, dar și pentru toți viitorii fotbaliști din Galați, pentru că astfel vor fi motivați că pot ajunge la o echipă de seniori. Împreună cu Vali am creionat un lot de 22 de jucători, dar așteptăm să luăm ființă și să se declare totul oficial”, a spus ”Tase”.

Fiind deja afiliat la Asociația Județeană de Fotbal Galați, CSM depinde de votul Adunării Generale pentru a putea participa direct în Liga a IV-a, din sezonul 2020-2021. Mai precis, reprezentanții cluburilor de la nivelul celui de-al patrulea eșalon fotbalistic vor vota dacă sunt de acord sau nu cu participarea celor de la CSM Galați direct în Liga a IV-a, altfel fiind necesară înscrierea în cea de-a cincea ligă. Totuși, există precedentul din 2016 cu Suporter Club Oțelul Galați, actualmente în al treilea eșalon, care a primit acordul tuturor membrilor Ligii a IV-a de a participa direct în campionatul județean.

Citit 4722 ori Ultima modificare Duminică, 02 August 2020 12:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.