Avântul Valea Mărului, două examene decisive

Avântul Valea Mărului, două examene decisive

Barajul de promovare în Liga a III-a
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

În zilele de 1 şi 9 august, echipa gălăţeană Avântul Valea Mărului are de susţinut două meciuri de referinţă - barajul de promovare în cel de-al treilea eşalon fotbalistic. În această perioadă vor avea loc partidele cu reprezentantele judeţelor Vrancea şi Brăila, cele trei grupări fiind câştigătoarele ediţiei 2019/2020 a competiţiei Ligii a IV-a.

În ultimele zile, jucătorii vălmăreni s-au aflat în febra pregătirilor unor meciuri decisive. Pe lângă antrenamentele obişnuite, săptămâna trecută au susţinut primele teste de coronavirus - toate trecute cu succes - iar luni a fost al doilea astfel de test, rezultatele urmând a fi comunicate vineri, 31 iulie. Toată lumea speră în rezultate favorabile, pentru ca drumul spre eşalonul al treilea să poată continua.

Primul meci al acestui baraj va avea loc sâmbătă, 1 august, pe teren neutru, la Rm. Sărat. După cum am mai anunţat, Avântul îşi va măsura forţele cu Victoria Gugeşti, din judeţul Vrancea, meciul al doilea fiind programat tocmai pe 9 august, în compania brăilenilor de la Sportul Chiscani. Cele două adversare ale vălmărenilor urmeaă să joace, între ele, tot la Rm. Sărat, pe 5 august.

Parcursul vălmărenilor în acest sezon

După cum se ştie, ultima competiţie a echipelor din Liga a IV-a a avut o desfăşurare neobişnuită. S-au disputat jocurile turului de campionat, iar din retur au avut loc doar meciurile primei etape, întreruperea fiind cauzată de apariţia pandemiei. Pentru că în meciul derbi din tur dintre Avântul Valea Mărului şi Zimbrul Slobozia Conachi, singurul disputat în acest sezon, prima echipă a câştigat cu scorul de 3-2, a cântărit mult ca la întrerupere câştig de cauză să aibă Avântul. Linia de clasament a învingătoarei s-a prezentat astfel: 14 meciuri, 13 victorii, un meci egal şi zero înfrângeri, 40 de puncte şi un golaveraj excelent 65-12. "Zimbrii" s-au clasat pe locul al doilea, cu 39 de puncte.

Avântul are experienţa Ligii a III-a

Echipa noastră are deja experienţa celui de-al treilea eşalon fotbalistic. În sezonul 2016-2017, a evoluat la acest nivel, iar în următorul campionat (2017-2018) s-a retras la finalul turului, din motive financiare. În următorul sezon, a jucat în Liga a V-a, pe care a dominat-o categoric, iar în ultimul, a fost prima, fără înfrângere.

Avântul va ataca cele două foarte importante examene cu un lot de jucători experimentaţi, cu prezenţe în toate cele trei eşaloane naţionale, sprijiniţi de numeroşi tineri cu dorinţă de performanţă. Iată componenţa acestui lot cu care antrenorul Gheorghiţă Popa speră să treacă cu succes de meciurile de la Rm. Sărat: Olaru, Vlasie - Morogan, Moise, Teleagă, Popa - L. Iancu, Hilohe, Murgoci, Mohorîţă, Ignat, Chiriac, Sorin Frunză, Andrei Frunză, Ţâmpău, Ţuiu, Perju, Manea, Blănaru, Bălan şi Buteseacă.

Tehnicianul gălăţean este de părere că "cele două adversare sunt redutabile, uşor diferite, dar abordabile. Sperăm într-o evoluţie în care să ne autodepăşim şi printr-o concentrare permanentă să ne îndeplinim obiectivul - promovarea. Chiar în actualele condiţii speciale de pandemie, suntem bine pregătiţi, cu experienţa competiţiilor solicitante de partea noastră şi avem deplină încredere în reuşită", a conchis Gheorghiţă Popa.

Toate meciurile barajului de promovare în eşalonul al treilea vor avea loc pe terenuri neutre (echipa noastră va juca la Rm. Sărat), de la ora 17,30. Reamintim că la Galaţi vor juca, în acelaşi scop, echipele câştigătoare ale judeţelor Buzău şi Constanţa (sâmbăta, pe terenul "Oţelul", de la ora 17, 30; cea de-a treia formaţie - cea a judeţului Tulcea - nu se va prezenta).

Citit 1435 ori Ultima modificare Vineri, 31 Iulie 2020 01:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.