Adversar cu coronavirus pentru Avântul Valea Mărului

Adversar cu coronavirus pentru Avântul Valea Mărului
Turneul de promvoare, sub semnul incertitudinii
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Reprezentanta județului Galați, care ar trebui să joace astăzi primul meci din cadrul turneului de promovare, ar avea de înfruntat o echipă la care au fost testați pozitiv la coronavirus șase jucători din lot.

Avântul Valea Mărului și Victoria Gugești ar fi trebuit să dispute în această după-amiază primul meci din grupa de promovare în Liga a III-a, însă șansele ca această partidă să se mai dispute tind către zero. Formația din Vrancea a anunțat că șase membri ai echipei au fost testați pozitiv cu coronavirus, astfel că se așteaptă un răspuns din partea DSP Vrancea, cu privire la posibilitatea participării la joc fără cei șase. Totuși, pentru asta ar fi nevoie de un test suplimentar, iar timpul nu este de partea echipei din Gugești. Federația Română de Fotbal va lua o decizie cu privire la acest joc, doar după avizul DSP.

Cu toate că reprezentanții echipei Victoria Gugești solicită amânarea partidei, acest lucru este imposibil din punctul de vedere al federalilor, mai ales că ar presupune o serie nouă de teste și pentru celelalte echipe angrenate în turneul de promovare, Avântul Valea Mărului și Sportul Chiscani. În afară de faptul că ar presupune costuri mari pentru cele două, pot apărea între timp alte cazuri de coronavirus și nimic nu ar garanta că meciurile s-ar putea disputa în siguranță.

Până să se decidă în mod clar că meciul nu va fi programat, delegația echipei din Valea Mărului va porni la drum către Râmnicu Sărat, locul de disputare a partidei, la fel ca și brigada de arbitri din Constanța.

Victoria Gugești dorește amânarea

Reprezentanții echipei din Vrancea au emis un comunicat oficial prin care explică faptul că sunt câțiva sportivi testați pozitiv cu coronavirus, dar că doresc reprogramarea partidelor.

”În urma testărilor COVID realizate de echipa CSL Victoria Gugești în vederea disputării meciurilor de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, rezultatele arată că șase persoane sunt pozitive, lucru ce reiese din buletinele DSP Vrancea. De asemenea, restul componenților lotului au avut contact direct, la antrenamentul echipei de luni, 27 iulie 2020, cu trei dintre jucătorii declarați pozitiv, după ce la prima testare, din 23 iulie, aceștia au avut rezultat negativ. Cei trei au fost prezenți la antrenamentul echipei de luni, în condițiile în care rezultatul lor din 23 iulie 2020 era negativ. Ulterior, rezultatul celor trei, la a doua testare, a fost pozitiv. În acest sens, Victoria Gugești a solicitat amânarea meciurilor de baraj pentru o dată ulterioară. CSL Victoria Gugești urma să joace sâmbătă, 1 august, ora 17.30, cu Avântul Valea Mărului, pe stadionul din Râmnicu Sărat, iar miercuri ,5 august, tot de la ora 17.30, cu Sportul Chiscani”, se arată în comunicatul emis de Victoria Gugești.

În cazul în care Victoria Gugești nu va avea permisiunea DSP Vrancea de a se prezenta la joc cu ceilalți sportivi, în afara celor testați pozitiv, atunci lupta la promovare se va da direct între Avântul Valea Mărului și Sportul Chiscani.

Citit 2145 ori Ultima modificare Vineri, 31 Iulie 2020 19:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.