Atletism. Gălăţeni şi tecuceni, pe podiumul Naţionalelor

Atletism. Gălăţeni şi tecuceni, pe podiumul Naţionalelor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În Capitală, pe Stadionul "Iolanda Balaş Soter", s-au desfăşurat întrecerile Campionatului Naţional de atletism, la care au luat parte peste 300 dintre cei mai valoroşi sportivi - copii I şi II. În această companie, atleţii gălăţeni şi tecuceni s-au comportat la înălţime, trei dintre ei urcând pe podiumul de premiere, doi intrând chiar în posesia medaliilor din cel mai preţios metal. Succesele repurtate sunt extrem de valoroase, pentru că practicanţii atletismului se pregătesc în condiţii vitrege, din cauza pandemiei de coronavirus. Se înţelege, şi întrecerile au avut loc în condiţii speciale, ţinându-se cont de situaţia de alertă.

În proba de triatlon - probe combinate - a concurat Mihai Lungeanu (LPS Galaţi - copii I). Demonstrând multă dibăcie, elevul antrenoarei Marlena Chiţu a devenit campion naţional şi medaliat cu aur, după ce a stabilit recorduri personale în toate probele: 60 metri, lungime şi aruncarea mingii de oină, realizând un total de 1.328 de puncte. Performanţa aşterne şi un "arc peste timp", întrucât Lungeanu este din Braniştea, aceeaşi comună din care provine celebra Fiţa Lovin, care a cucerit medalia de bronz în proba de 800 metri, în 1984, la Olimpiada de la Los Angeles. Să mai spunem că eroul acestor rânduri este elev în clasa a VII-a la Liceul cu Program Sportiv şi practică atletismul de trei sezoane.

Tecucenii de la CS Şcolar nu s-au lăsat mai prejos, iar doi dintre sportivii prof. Irinel Coman au intrat în posesia unor preţioase medalii. Astfel, Adrian Buruiană (copii I) a dominat concursul de aruncare a discului şi, cu performanţă de 33,39 metri, a devenit, pentru a doua oară, campion naţional al probei (primul titlu l-a cucerit acum doi ani). Adrian face atletism de cinci ani, cu acelaşi antrenor, şi este elev în clasa a VII-a a Şcolii Gimnaziale "Iorgu Iordan"  din Tecuci (director Cristian Stănilă).

Cu o medalie de argint a încheiat concursul Daria Şărban, la categoria copii II - 12 ani. Ea a concurat în proba de aruncare a discului şi a realizat performanţa de 25,23 metri. Într-o altă probă, cea de săritură în lungime, Daria s-a clasat a cincea, dar foarte aproape de performanţa locului întâi: 4,64 metri, faţă de 4,74 metri. Ca o curiozitate, foarte tânăra atletă practică atletismul de mai puțin de un an, în acest timp fiind inclusă şi perioada de pandemie! Daria este elevă în clasa a VI-a a aceleiaşi unităţi de învăţământ din Tecuci.

Citit 3895 ori Ultima modificare Marți, 04 August 2020 20:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.