Handbal. Când ar putea juca CSM Galați turneul de promovare

Handbal. Când ar putea juca CSM Galați turneul de promovare
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Formația gălățeană a obținut dreptul de a participa la turneul de promovare în Liga Florilor ca urmare a clasării pe primul loc în seria sa, dar nu se cunosc încă datele oficiale de disputare a partidelor.

Fetele de la CSM Galați se antrenează de mult timp cu gândul că vor avea de disputat meciuri decisive pentru a obține un loc în sezonul următor al Ligii Florilor. Deși au trecut două luni de la decizia Federației Române de Handbal cu privire la modalitatea de stabilire a echipelor promovate, încă nu s-au transmis date oficiale în acest sens. Totuși, conform unor surse din FRH, se pare că turnul la care vor lua parte șase echipe, printre care și CSM Galați, urmează să se dispute în perioada 26-30 August, la o locație neutră.

Propuneri pentru reluarea meciurilor de handbal

Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal, i-a propus lui Ionuț Stroe, Ministrului Tineretului și Sportului, două variante de reluare a meciurilor de handbal pentru următorul sezon, măsuri ce ar fi testate inițial chiar la turneul de promovare la care și CSM Galați ar trebui să ia parte.

Prima variantă este inspirată din campionatul american de baschet NBA, prin care toate cele 16 echipe din campionat se vor deplasa într-o localitate, unde se va sta în cantonament pe parcursul a 45 de zile, timp în care se vor disputa partidele din noul sezon. Această variantă a fost adoptată și de către Federația Chineză de Fotbal pentru campionatul de fotbal, cu durata a 70 de zile.

Cea dea doua variantă propusă de către Dedu este aceea de a se disputa noul sezon sub forma de turnee, pe sistemul de la Campionatul Mondial. Meciurile ar urma să se dispute în orașele care dispun de câte două săli de sport capabile să găzduiască meciuri de acest nivel. Galațiul ar putea fi o variantă de găzduire a acestor gen de jocuri, alături de Brăila, dată fiind distanța mică dintre cele două orașe care dispun de câte o sală de sport performantă.

Dincolo de aceste propuneri, vor fi multe reguli de respectat, cum ar fi: intrarea echipelor separat pe terenul de joc, încălzirea de cel mult 35 de minute, echiparea înaintea intrării în sală, purtarea măștilor de către toți cei care nu evoluează pe teren, plus testarea în mod frecvent.

S-a făcut o înţelegere cu o nouă jucătoare 

Cu toate că incertitudinea persistă în vederea reluării meciurilor de handbal, CSM Galați a reușit să bată palma cu încă o jucătoare care să evolueze pentru gruparea gălățeană începând din noul sezon. Este vorba despre Daniela Corban, fostă campioană mondială la nivelul Under 17 cu reprezentativa României. Corban este gălățeancă la origini, dar a evoluat la nivel de seniorat la mai multe echipe din țară până în prezent.

Citit 2493 ori Ultima modificare Vineri, 07 August 2020 19:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.