Oțelul încearcă să mai aducă un fost campion

Oțelul încearcă să mai aducă un fost campion
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Echipa-fanion a orașului încearcă să își definitiveze lotul cât mai curând, pentru a putea aborda cu mai multă încredere următorul sezon.

SC Oțelul se pregătește pentru ediția 2020-2021 cu un nou proiect, în principal prin aducerea foștilor jucători din perioada de glorie a echipei, plus promovarea tinerilor din propria pepinieră. Astfel, Popescu, Neagu și Gavrilă au semnat deja cu Oțelul, iar următorul vizat ar fi Cristian Sîrghi, care a ratat recent promovarea în Liga I cu Petrolul Ploiești și a devenit liber de contract. În cazul în care acesta nu-și va prelungi înțelegerea cu echipa din Ploiești, atunci are cale liberă pentru a reveni acasă, la echipa la care s-a consacrat ca fotbalist. Cristian Sîrghi, la fel ca Neagu, a fost unul dintre jucătorii importanți din perioada în care Oțelul a câștigat campionatul și Supercupa.

Compartimentul defensiv este cel în care Oțelul încearcă să se întărească, după ce majoritatea celor care au plecat provin din apărare. Puțanu, Pop, David, Sevastian și Nemțanu, toți puteau acoperi mai multe posturi din defensivă, dar au ales alte căi în carieră. La capitolul sosiri, pentru postul de fundaș central a fost adus momentan doar Răzvan Adăscăliței, care poate evolua și la mijloc. Adăscăliței, 31 de ani, este un jucător cu experiență, având peste o sută de meciuri la nivelul ligii secunde. A jucat ultima oară chiar la CSM Focșani, o contracandidată a Oțelului, iar în trecut a evoluat pentru FCM Bacău, Aerostar Bacău sau SC Bacău.

Se mizează în continuare pe tineri

Oficialii Oțelului au făcut un anunț că echipa se va axa în continuare pe promovarea tinerilor jucători, așa cum a făcut-o și în sezonul precedent, numai că de data asta a crescut considerabil valoric nivelul seniorilor. Astfel, au fost confirmate recent prelungirile de contract cu Filip Dima (extremă, 19 ani), Ștefan Farcaș (mijlocaș dreapta, 18 ani) și Alexandru Alecu (mijlocaș central, 18 ani), iar din lot mai fac parte Claudiu Mereuță (fundaș dreapta, 17 ani), Denis Cireș (mijlocaș central, 19 ani), Vlad Bucevschi (fundaș central, 18 ani), Laurențiu Neamțu (mijlocaș, 17 ani), Gabriel Ursu (portar, 18 ani). În plus, a fost adus în probe un junior de la Progresul București, Ștefan Ghinea (extremă, 19 ani), care a jucat alături de Marius Pena, în sezonul precedent, în liga a patra din Ilfov.

Cristian Munteanu, managerul general al SC Oțelul, a confirmat dorința clubului de a aduce cât mai mulți tineri la echipa mare. ”Ne dorim să dăm în continuare credit jucătorilor tineri, nu doar pentru că există această regulă impusă de federație, dar noi oricum am fi făcut asta. Acum am adus și jucători cu experiență, plus cei care erau, pe lângă care pot crește foarte mult cei tineri. Vă dați seama că cei care rămân în lotul echipei mari au potențial de creștere și pot deveni cândva idoli ai tribunelor gălățene”, a spus Munteanu.

Altfel, sezonul Ligii a III-a va debuta la 29 august, iar Oțelul va face parte, cel mai probabil, din Seria I.

Citit 3111 ori Ultima modificare Marți, 11 August 2020 18:29

1 comentariu

 • postat de M16
  Miercuri, 12 August 2020 17:26
  188.27.121.***
  Una din sarcinile cele mai importante pe care le are in mod normal o conducere de club profesionista, trebuie neaparat a fi indeplinita din momentul in care va incepe campionatul daca se vrea cu adevarat promovarea si este asumata de la primul la costum pana la ultimul cu matura din curtea stadionului. Anume, stabilitatea financiara ! Sa nu ne pacalim, e vorba de Liga a III-a, nu e un nivel mare sub nici o forma, cat or fi ei de Sarghi, Neagu, (de primi 2 suntem curiosi ce forma vor arata, cata determinare pentru ca au trecut si peste ei cativa ani) Matei, Gavrila si Carjan, daca nu se simt respectati si nu le sunt platite drepturile salariale sa nu ne mire daca apar momente cand pare ca nu au chef. Sa speram ca avem buget pentru tot campionatul si nu doar pentru tur !
  1
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.