Ştefan Andrei, un sportiv în mare ascensiune

Ştefan Andrei, un sportiv în mare ascensiune
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Tenisul gălăţean nu a dus lipsă de "vârfuri"”, în ultimiii ani aflându-se în frunte Patricia Ţig, prezentă la numeroase turnee internaţionale, Gabriela Talabă, Bianca Bulat, iar la masculin Ştefan Andrei, în primul rând, alături de mai tinerii săi colegi Robert Maftei, David Carteputredă sau tecuceanul Rareş Rugină.

În familia băieţilor se distinge evoluţia lui Ştefan Andrei, legitimat la Clubul Sportiv Municipal.

Cel mai recent succes al acestuia este cel repurtat la "Naţionalele" juniorilor de 18 ani, de la Iaşi. Competiţia a avut loc zilele acestea şi i-a adus concitadinului nostru medalia de bronz. Ştefan s-a aflat în prim-planul întrecerilor, victoriile venind una după alta: 6-3, 6-3 cu Mihnea Zaharia, 6-4, 6-4 cu Eric Verdeş, 6-3, 2-6, 7-5 cu Andrei Butnaru. În semifinale l-a întâlnit pe Alexandru Coman (Dinamo Bucureşti), jucător pe care îl învinsese cu puţin timp în urmă, la  un turneu al componenţilor lotului naţional. De data aceasta, însă, Coman a câştigat în trei seturi, scor 6-4, 0-6, 4-6, jucătorului nostru rămânându-i şansa medaliei de bronz. Pentru acest lucru a "încrucişat" rachetele cu Vlad Breazu şi şi-a îndeplinit dezideratul: 6-4, 5-7, 6-4.

Prezenţe la numeroase competiţii

Abia trecută perioada pandemiei, Ştefan Andrei s-a şi prezentat la primul turneu - "Cupa Văideanu", la Braşov. Patru victorii, cap-coadă, la Denis Mocanu, Radu Ercasan, Andrei Butnaru şi Andrei Nica (Braşov), în finală, scor 4-6, 6-4, 10-4.

A urmat turneul de la Roman - "Trofeul Smirodava", încheiat tot într-o manieră categorică, după victorii la  Mihai Negură, Victor Grigoraş şi Răzvan Aghion (Iaşi), în finală, scor 6-3, 6-2.

La puţine zile, Ştefan Andrei a ajuns pe Litoral, la "Cupa Bright". Pe lângă meciurile disputate, Ştefan a mai susţinut un examen - cel de limbă engleză Toefl, pe care l-a trecut cu succes. Pe terenul de tenis, a încheiat pe locul al doilea, după ce i-a învins pe Vlad Petrea, Tudor Enea şi Răzvan Aghion şi a cedat în faţa lui Luca Preda, scor 4-6, 6-0, 6-10.

Un concurs aparte l-a reprezentat turneul de la Braşov, unde s-au confruntat componenţii lotului naţional Under 18. Gălăţeanul nostru a susţinut patru jocuri, toate câştigate, cu Tudor Enea, Alexandru Giurea, Alin Fătu şi Alexandru Coman, în finală, scor 7-5, 2-6, 10-6.

Între atâtea turnee de juniori, a fost şi unul cu participarea în exclusivitate a jucătorilor seniori. Şi aici gălăţeanul s-a descurcat foarte bine, ajungând până în semifinală, pierdută în faţa lui Dan Năstase. În prealabil, a obţinut trei victorii, la Laurenţiu Bucur, Victor Ciocoiu şi Dragoş Popeangă.

Intrare în circuitul de seniori

După această competiţie, Ştefan Andrei s-a hotărât ca în viitor să participe numai la turnee de seniori. Acest lucru este determinat şi de faptul că peste trei luni eroul rândurilor de faţă va împlini frumoasa vârstă a majoratului - 18 ani.

După atâtea jocuri, într-un interval mic de timp (circa două luni), Ştefan a demonstrat încă o dată că este un jucător de top.

Ştefan Andrei este, de altfel, un "abonat" al rubricilor noastre de sport. El practică sportul alb de aproape 14 ani, fiind prezent la numeroase turnee în ţară şi peste hotare. Este un obişnuit al loturilor naţionale, având această calitate la vârstele de 12, 14, 16 şi 18 ani. Ştefan este un elev eminent al Colegiului Naţional "Costache Negri" (diriginte, Daniela Panaite), iar pentru la anul se pregăteşte, încă de pe acum, pentru exemenul maturităţii - Bacalaureatul.

Citit 2758 ori Ultima modificare Miercuri, 12 August 2020 18:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.