Un gălățean aleargă pentru o cauză nobilă

Un gălățean aleargă pentru o cauză nobilă
Cursă cu donații pentru copiii cu autism
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Un amator al alergării face apel către toți cei care vor să sprijine cauza unor copii gălăţeni suferinzi de autism.

Marinachi Benea sau Ionuț ori John, cum i se spune în familie sau printre prieteni, este un gălățean cu inimă mare și cu plămâni de oțel. Şi-a descoperit pasiunea pentru alergat și a combinat-o cu dorința de a sprijini cauze care necesită bani pentru o viață mai bună. Acum se pregătește de o nouă cursă, în cadrul evenimentului "Autism 24", în care dorește să strângă cât mai mulți bani pentru cauza copiilor cu autism.

Evenimentul în sine, ajuns deja la cea de-a cincea ediție, este coordonat de Adrian Gemănaru, de profesie psiholog, și va avea loc pe 19-20 septembrie. Startul va fi de la ora 10:00, iar linia de final se va trage la 24 de ore de la pornire.

”Ne alegem singuri traseul de alergare. Singura cerință este să avem conexiune la internet pentru a transmite la fiecare două ore informațiile cu distanța alergată”, ne-a spus Ionuț.

De la dat jos câteva kilograme, la curse de zeci de kilometri

Deși nu a avut întotdeauna înclinații înspre această arie sportivă, Marinachi Benea a ajuns acum să aibă ca principal hobby alergatul, în special în curse organizate pentru cauze nobile. Pasiunea sa a pornit de la dorința banală de a da jos câteva kilograme, prin alergat.

”Pot să spun că alerg de aproximativ doi ani, nu sunt vreun atlet, ci mai degrabă această pasiune mi-am descoperit-o în timpul liber, atunci când voiam  să scap de câteva kilograme. Anul trecut, am avut un an foarte bun, am reușit sa duc la bun sfârșit EcoTrail de Paris 80 km, Trail de Mont Saint Michel 56 km și Ultra-Trail de Morbihan 177 km. Acum îmi doresc să îmi depășesc limita de 177 km realizați anul trecut,  tot în scopul unui eveniment caritabil, pentru copiii de la MagiCAMP. Am reușit atunci sa strângem din donatii aproximativ 2.000 de lei. Al doilea motiv, la fel de important, este că îmi doresc să contribui așa cum pot pentru o viață mai bună a copiilor care suferă de autism. Cunosc îndeaproape această suferinţă, deoarece avem un prieten apropiat care are un copil cu această afecțiune”.

Cei care doresc să doneze pentru cauza pentru care aleargă și protagonistul nostru o pot face la adresa www.alergpentruautism.ro.

Pandemia a încurcat și cursele

Pandemia de coronavirus a dat peste cap și cursele, iar la una extrem de importantă, la care erau înscriși 32.000 de doritori, dintre care doar 9.000 au fost acceptați pentru a participa, printre care și Marinachi Benea, a fost și ea amânată. Este vorba despre Ultra Trail de Mont Blanc.

”Anul acesta, am participat la o singura cursă, undeva în Bretagne. A fost o cursă de 95 de km, cu +2.000 metri, unde am terminat după 13 ore și 30 de minute. M-am clasat pe locul 153 din 600 de participanți. Acest eveniment l-am dedicat Universității "Dunărea de Jos" din Galați”.

Citit 1962 ori Ultima modificare Joi, 27 August 2020 19:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.