FC Universitatea Galaţi, la al treilea start

FC Universitatea Galaţi, la al treilea start
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În acest weekend se dă startul unei noi ediţii a primului eşalon de fotbal feminin. Actualul sezon, care debutează în acest final de săptămână, porneşte la drum cu 12 echipe, reprezentând toate regiunile ţării.

Echipa gălăţeană FC Universitatea se află înaintea celui de-al şaselea sezon al existenţei sale, şi al treilea sezon în primul eşalon. Palmaresul echipei este cât se poate de onorabil, în acest răstimp a promovat în Liga I, pentru ca în ediţia trecută  să se claseze pe poziţia a doua, acela de vicecampioana.

În această vară, antrenamentele au debutat cu şapte săptămâni în urmă, toate şedinţele de pregătire având loc la Galaţi. Stafful tehnic este alcătuit din Gabriel Călinescu, ajutat de Gheorghe Cucu.

Lotul gălăţencelor la startul actualului sezon se prezintă astfel: Roxana Pazargic, Georgiana Bobocea - Valentina Ivan, Alexandra Ivan, Andreea Surcică, Nina Anca, Nicoleta Lepădatu, Lidia Moacă, Olivia Domingo (din Portugalia), Alexandra Condrea, Monica Benţoiu, Ana Arnăutu, Tabita Croitoru, Diana Stoian, Alexandra Hilohe, Mihaela Rusen, Elena Ivan, Nicoleta Coman, Olga Zeziukina, Valeria Postol şi Irina Topal. Din vechiul lot, lipsesc patru jucătoare, între timp alte fete optând pentru clubul gălăţean.

În noul sezon, obiectivul este o clasare cât mai onorabilă, acest lucru presupunând o poziţionare în primele şase formaţii.

Desfăşurarea actualului campionat prezintă şi o noutate. În prima fază, echipele vor parcurge cele 11 etape ale turului, după care primele şase vor continua în play-off, iar următoarele, clasate pe locurile 6-12, vor juca în play-out.

Primul meci al gălăţencelor are loc mâine, duminică, 6 septembrie, în deplasare, la Selena Constanţa. Un meci ce se anunţă disputat, dar fetele noastre pornesc cu o şansă reală, dacă ţinem cont că în sezonul trecut au avut o dublă victorie în faţa echipei de pe Litoral – în campionat, dar şi în Cupă (returul nu s-a disputat, din cauza pandemiei). Primul fluier, la ora 11,00.

Primul joc de pe teren propriu (Stadionul „Siderurgistul”) va avea loc peste o săptămână, în compania multiplei campioane „U” Olimpia Cluj Napoca.

Citit 2180 ori Ultima modificare Vineri, 04 Septembrie 2020 18:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.