Trei meciuri decisive în șapte zile pentru România

Trei meciuri decisive în șapte zile pentru România
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

"Tricolorii" lui Mirel Rădoi au de trecut trei teste importante, pentru a se apropia de performanțele așteptate de suporteri.

Începând de joi, 8 octombrie, până miercuri, 14 octombrie, Naționala României va disputa trei meciuri esențiale pentru a-și defini viitorul. Prima confruntare și, totodată, cea mai importantă dintre cele trei este cea de joi, din Islanda. România joacă baraj pentru calificarea la Campionatul European din vara viitoare, a cărei grupă se va disputa chiar la București. Se joacă un singur meci, în Islanda, iar dacă vor trece de nordici, tricolorii vor mai avea de făcut un singur pas până la calificarea la Euro, un duel cu câștigătoarea dintre Bulgaria și Ungaria. Nici bine nu se va încheia meciul cu Islanda că selecționerul Mirel Rădoi va avea de pregătit alte două dueluri tari: cu Norvegia (în deplasare) și cu Austria (acasă). Cele două jocuri contează pentru grupa din Liga Națiunilor, în care este importantă calificarea în faza următoare, pentru a nu fi nevoie în viitor să joace din nou baraj de calificare la Euro, ci să obțină direct calificarea.

Selecționerul Mirel Rădoi s-a arătat încrezător în șansele echipei sale de a ieși cu bine din aceste trei partide. ”Sunt optimist și mă gândesc doar la victorie, la nimic altceva. Trebuie să luăm fiecare meci în parte, iar cel cu Islanda este cel mai important acum. Și pentru că e primul care vine, dar și pentru că are cea mai mare miză. Am încredere în băieți și îmi doresc să încheiem cu bine această serie de foc”.

Două schimbări de ultimă oră în lot

Pentru cele trei partide, Rădoi nu a făcut multe modificări față de ultima acțiune a reprezentativei României, însă a fost nevoit să recurgă la două schimbări după ce anunțase în prealabil lotul. Vor absenta Vlad Chiricheș și Ionuț Nedelcearu. Primul s-a accidentat, în vreme ce fostul fundaș al lui Dinamo se pregătește în aceste zile de un transfer la AEK Atena, astfel că a fost lăsat deoparte. Iată lotul complet convocat de Rădoi: Portari: Ciprian Tătărușanu (AC Milan), Florin Niță (Sparta Praga), David Lazar (Astra); Fundași: Sergiu Hanca (KS Cracovia), Andrei Burcă (CFR Cluj), Dragoș Grigore (Ludogorets), Alin Toșca (Gaziantep), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova), Mario Camora (CFR Cluj), Cristian Manea (CFR Cluj), Mihai Bălașa (Universitatea Craiova); Mijlocași: Alexandru Crețu (NK Maribor), Alexandru Maxim (Gaziantep), Răzvan Marin (Cagliari), Nicolae Stanciu (Slavia Praga), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova), Gabriel Iancu (Viitorul Constanța), Ciprian Deac (CFR Cluj), Alexandru Mitriță (New York City), Ianis Hagi (Rangers); Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogorets), Denis Alibec (Astra), George Pușcaș (Reading).

Citit 1789 ori Ultima modificare Luni, 05 Octombrie 2020 17:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.