CSM Galați se întărește cu jucători de experiență

CSM Galați se întărește cu jucători de experiență
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Antrenorul Viorel Tănase se va baza pe mai mulți jucători cu experiență în noul sezon, pe lângă tinerii de la echipele de juniori ale clubului.

Clubul Sportiv Municipal Galați a demarat un proiect ambițios la secția de fotbal condusă de Valentin Ștefan, prin care și-a propus participarea cu o echipă de seniori la nivelul ligii a patra. Răspunsul a fost favorabil, iar gruparea gălățeană se va afla la startul sezonului 2020-2021, oricând va începe acesta. Pe lângă jucătorii de la echipele de juniori ale clubului, antrenorul Viorel Tănase și-a îndreptat atenția către mai mulți jucători cu experiență.

”Am creat un mixt între jucători cu experiență și cei tineri, pentru că atunci când joci la nivel de seniori, oricât de talentați ar fi copiii, e nevoie și de experiență pe anumite posturi. Astfel, se pot dezvolta mult mai ușor și juniorii noștri, ceea ce reprezintă scopul principal al acestei echipe. Momentan, ne dorim să luăm fiecare meci în parte, nu punem o presiune anume pe realizarea vreunui obiectiv”, a spus Tănase, care va fi asistat de Tudorel Pelin (antrenor secund și al echipei de juniori din campionat), plus Alexandru Iliuciuc (antrenor de portari). La CSM Galați mai activează ca antrenori la echipele de juniori ale clubului Eugen Baștină și Ion Gigi, de asemenea foști fotbaliști importanți ai Galațiului.

Dintre jucătorii cu experiență aduși la noua echipă se remarcă Silviu Ilie, care la 32 de ani a ajuns la nivelul Ligii a IV-a, după ce a avut mai multe accidentări serioase în carieră.

Liga a IV-a își întârzie startul

Din păcate pentru echipele județene și pentru formațiile de juniori, nu sunt semnale care să indice reluarea competițiilor prea curând fără testări pentru depistarea Covid-19 în prealabil. Astfel, există posibilitatea ca noul sezon al ligilor a IV-a și a V-a, plus al campionatelor de juniori să se desfășoare sub formă de turnee, dar abia din primăvară. Situația cazurilor de coronavirus este în ascensiune în România, iar Ministerul Sănătății nu face rabat de la protocolul întocmit cu Federația Româna de Fotbal, în care se cere testarea la fiecare două săptămâni, odată cu startul competiției. Costurile prea mari împiedică posibilitatea începerii partidelor oficiale în aceste momente.

”Eu mi-aș dori și sper ca de la 15 octombrie să putem să începem. Într-adevăr, suntem conștienți că numărul de cazuri cu infectați de coronavirus e în creștere, dar la fotbal avem avantajul că jucăm în aer liber, iar riscul de infectare este mult mai mic”, a spus ”Tase”.

Noua echipă a Galațiului efectuează în această perioadă câte trei antrenamente pe săptămână, la stadionul "Dunărea".

Citit 8188 ori Ultima modificare Marți, 06 Octombrie 2020 18:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.