Când fotbalul e-n post negru…

Când fotbalul e-n post negru…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un gol şi o ocazie de gol, atât a produs Oţelul în partida de ieri, cu Pandurii Tg. Jiu, enervându-şi proprii suporteri * Singura scuză ar fi că tabăra lui Dorinel Munteanu a jucat aproape 70 de minute cu un om în minus * „Să ne dăm palme!”, a concluzionat şeful gălăţean Marius Stan *

OŢELUL – PANDURII TG. JIU 1-1 (1-1)

Meci disputat ieri în etapa a XXV-a a Ligii I de fotbal;

Stadionul „Oţelul” – 5.000 spectatori;

Au marcat: Iorga 29’ / Vranjes 45’;

Cartonaşe galbene: Sârghi 88’ / Cardoso 52’;

Cartonaş roşu: Axente 23’;

Echipele utilizate:

OŢELUL: Grahovac – Râpă, Sârghi, Costin, Silviu Ilie – Neagu, Giurgiu – Iorga, Paraschiv (67’ Viglianti), Ochiroşii (83’ Cojoc) – Axente. Antrenor: Dorinel Munteanu.

PANDURII: Stanca – Popete, Martinovici (26’ Grecu), Chibulcutean, Cardoso – Nalaţi, Murgan (41’ Tilincă), Orac (78’ Ghindeanu), Vranjes – Tremonti, Raskovici. Antrenor: Sorin Cârţu.

Au arbitrat: Florin Marcu (Oradea) – Octavian Şovre (Oradea), Iulius Timar (Marghita); rezervă – Ionuţ Iugulescu (Târgovişte).

Prohodul sportului-rege

Vinerea Seacă ne-a oferit, ieri, un meci de post, cu toate că sună a blasfemie asemuirea alimentaţiei şi conduitei ireproşabile cu o partidă în care mingea mai avea un pic şi străbătea Ecuatorul decât să ameninţe cele două porţi.

Plecată din start cu handicapul suspiciunilor că formaţia oaspete va câştiga fără probleme – cotidianul „Gazeta Sporturilor” a titrat ieri „Meci suspect de blat!” – disputa dintre gălăţeni şi gorjeni a fost doar un episod prost al sportului-rege.

Se poate spune - şi de data aceasta nu mai este o exagerare - că cele două formaţii i-au cântat prohodul disciplinei cu cei mai mulţi adepţi pe Terra.

Oţelul, cu un om în minus trei sferturi de meci, n-a putut mai mult, iar Pandurii - nici atât - în ciuda avantajului numeric, demonstrând că nu degeaba se află la polul sudic al clasamentului.   

Axente, high-kick!

Mostra de neputinţă din ziua în care gospodinele încă mai dereticau prin casă, frământau cozonaci şi încondeiau ouă, a debutat cu o eliminare neaşteptată.

Axente, un tip departe de a fi violent, l-a lovit, în săritură, pe Martinovici, făcându-i un oblon cât pumnul, şi a fost trimis la cabine.

Era minutul 23, iar trupa roş-alb-albastră se mai alegea cu un handicap, dar golul a picat în poarta taberei cu mai multe ghete şi jambiere pe gazon.

Ochiroşii a centrat de pe stânga şi Iorga, revenit în postura de titular, a punctat cu fruntea din careul de 6 metri (29’).

Tot „oţelarii” au avut şansa unui 2-0, însă acelaşi Iorga, după o preluare bună cu pieptul, a tras în glezna unui adversar apărut pe traiectorie (40’).

„Ruşine să vă fie!”

Fotbalul s-a stins în momentele de prelungire ale primei reprize. Atunci, un pas eronat la ofsaid al dunărenilor i-a oferit ocazia lui Vranjes să arate că ştie să dea foarte bine în minge: şut sub bară, după o centrare de pe stânga!

Au urmat momente clare de impotenţă ofensivă: Oţelul a jucat din minutul 67 cu Viglianti pe post de vârf de lance, argentinianul reuşind şi singurul şut spre buturile adverse.

Nemulţumiţi de faptul că trăgeau de timp pentru un 1-1, care nu cadrează deloc cu pretenţiile de cupe europene, fanii gălăţeni au răbufnit şi au scandat „Ruşine să vă fie!”.

„Ne este mare ruşine, ar trebui să ne dăm palme pentru prestaţia de azi”, avea să răspundă, după joc, Marius Stan, directorul general al clubului local. Şi trebuia să fie un Paşte fericit pentru „oţelari”…

Explicaţie foto: Paraschiv şi ceilalţi „oţelari” au reuşit, ieri, să dea cu piciorul punctelor obţinute cu multă muncă la Media

Citit 981 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.