2.500 de km în cinci zile, dar cu folos

2.500 de km în cinci zile, dar cu folos
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Fetele de la FC Universitatea Galați au avut parte de un program de-a dreptul spectaculos în săptămâna trecută. În această perioada, gălăţencele au avut de disputat două jocuri foarte departe de casă, meciuri care au necesitat deplasări ce au însumat aproximativ 2.500 de kilometri.

Mai întâi a fost partida de la Piroș Security Arad, considerată dificilă din punct de vedere sportiv, dar trecută cu succes, ”universitarele” încheind disputa cu un scor favorabil: 2-2 (goluri înscrise de Ana Arnăutu şi Irina Topal), deși arădencele porneau prima șansă.

După numai trei zile, a urmat o deplasare cel puțin la fel de lungă. Duminică, gălățencele au jucat la Heniu Prundu Bârgăului, un adversar mai bine cotat și mai bine plasat în clasament. Și de această dată, fetele noastre au depășit așteptările. Au avut o atitudine și o determinare foarte bune, s-au concentrat la joc și au repetat figura de la Arad. Nu numai că nu s-au lăsat dominate de adversare, dar s-au aflat tot timpul în avantaj pe tabela de scor. În min. 26, gălățencele și-au văzut încununat efortul depus și au deschis scorul prin mijlocașul Monica Bențoiu. După egalare, nu au micșorat pasul, dimpotrivă. De data aceasta a ieșit în evidență inspirația Lidiei Moacă, aceasta ducând tabela la 2-1. Era min. 55 și jocul mergea. În min. 80, însă, năsăudencele au beneficiat de o lovitură liberă, șut imparabil de la 25 de metri și... 2-2. Un scor pe care, ținând cont de situația actuală, ca și de oboseala deplasării, îl putem considera foarte bun.

În restul meciului, ambele formațiii au avut și alte oportunități ofensive, rămase nefructificate sau rezolvate de cei doi portari. De la Universitatea s-au aflat foarte aproape de gol Lidia Moacă, scăpată singură cu portarul advers, aceeași jucătoare trimițând balonul în bară, iar Nicoleta Lepădatu a imitat-o!

"Sunt mulțumit de prestația și dăruirea fetelor, care au realizat un joc bun, în ciuda oboselii după o deplasare foarte lungă", ne-a mărturisit antrenorul Gabriel Călinescu.

Iată și numele fetelor care au adus alte două puncte prețioase, în urma celor două deplasări: Roxana Pazargic - Alexandra Ivan, Sandra Oprică, Nina Anca, Nadia Petrovskaia - Nicoleta Lepădatu, Monica Bențoiu, Lidia Moacă, Irina Topal, Ana Arnăutu - Alexandra Hilohe. Au mai jucat Alexandra Condrea și Georgiana Bobocea.

În clasamentul la zi, gălăţencele ocupă locul 6, cu 8 puncte, obţinute din două victorii, două egaluri şi două înfrângeri.

Următorul meci va avea loc duminică, 18 octombrie, pe teren propriu, cu teleormănencele de la Universitatea Alexandria.

Citit 1335 ori Ultima modificare Luni, 12 Octombrie 2020 18:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.