United, din nou în lupta pentru titlu în Liga I

United, din nou în lupta pentru titlu în Liga I
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa de futsal a Galațiului a început un nou sezon în Liga I, tot cu gândul de a se clasa pe locurile fruntașe.

Pauza a luat sfârșit și pentru echipele de futsal, iar United Galați a participat, în zilele trecute, la primul turneu al Ligii I, ediția 2020-2021. Așa cum pandemia de coronavirus prin care trece România a impus, sezonul competițional se va disputa sub formă de turnee, în loc de formatul clasic cu etape săptămânale, situație întâlnită în toate sporturile de sală. După primul turneu, disputat la Miercurea Ciuc, în care a disputat trei partide, United Galați a strâns două succese (8-5 cu Odorheiu Secuiesc și 11-4 cu KSE Tg. Secuiesc) și a înregistrat și o înfrângere, cu gazdele turneului, Imperial Wet (3-5).

Antrenorul Florin Ignat s-a declarat mulțumit de evoluția echipei sale, mai ales că mai mulți jucători importanți din sezoanele trecute au părăsit-o pe United în această vară. ”Din punctul meu de vedere, a fost un prim turneu reușit pentru noi, consider că suntem pe drumul cel bun. Având în vedere că am făcut multe modificări în lot în această vară, plus perioada în care s-a stat foarte mult, pot spune că ceea ce ne-am propus am obținut la acest prim turneu”, a spus Ignat.

"Ne batem la primele locuri"

Calculele hârtiei arată că sunt trei echipe ce se vor bate la titlu în următorul sezon, iar printre acestea se numără și United Galați, care își dorește să câștige din nou maximum posibil. ”Noi rămânem să ne batem acolo sus, la primele locuri. Nu cedăm, chiar dacă au mai plecat din jucători și ne luptăm pentru șansa noastră până la capăt, dar luăm fiecare meci în parte”, a spus Florin Ignat, antrenorul echipei.

În afară de United, celelalte două echipe care se luptă cu șanse reale la titlul de campioană a României ar fi Autobergamo Deva și Imperial Wet Miercurea Ciuc, ambele cu maximum de puncte după primele trei etape disputate.

Altfel, United Galați așteaptă cu emoții și tragerea la sorți din preliminariile Ligii Campionilor la futsal, calificare obținută ca urmare a primului loc ocupat în sezonul precedent al Ligii I, în momentul în care a fost suspendat campionatul. Tragerea la sorți va avea loc pe 27 octombrie, iar în perioada 26-29 noiembrie se va juca într-o singură manșă duelul din turul preliminar. Prima echipă extrasă din urnă va fi echipă organizatoare.

Citit 1321 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Octombrie 2020 19:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.