UPDATE. Coronavirusul oprește temporar competițiile

UPDATE. Coronavirusul oprește temporar competițiile
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

UPDATE - CSM Galați, echipa de baschet antrenată de Florin Nini, ar fi trebuit să se afle acum la București pentru a disputa meciurile din grupele preliminare ale Cupei României, însă focarele de coronavirus care au lovit mai multe echipa participante au făcut ca toate competițiile interne de baschet să fie oprite pentru moment. Federația Română de Baschet a emis joi seară un comunicat prin care a anunțat această decizie, astfel că se amână startul sezonului 2020 – 2021 din baschetul românesc.


CSM Galați ar trebui să joace în "Cupa României" în acest weekend, dar una dintre adversare are opt cazuri de coronavirus în echipă, iar un alt oponent a intrat în contact cu adversarul infectat!

Sezonul de baschet, ediția 2020-2021, este programat să înceapă sâmbătă, cu prima fază a "Cupei României", dar sunt mai multe echipe care au jucători infectați cu coronavirus, ca urmare a unui turneu amical unde s-a răspândit un focar între echipele participante, printre care "U" BT Cluj-Napoca și CSU Sibiu, cele mai afectate formaţii. Cei de la Cluj fac parte din grupa de calificare a gălățenilor în "Cupa României", însă sunt șanse mari ca meciul să nu se dispute și să fie câștigat la masa verde de CSM, pentru că în echipa Clujului sunt opt cazuri de coronavirus. Conform regulamentului, cei de la Cluj vor trebui să aibă minimum opt jucători apți pentru a putea participa la o competiție oficială. La același turneu buclucaș a participat și Dinamo Știința, o altă echipă aflată în grupa celor de la CSM Galați, iar rezultatele de la testele  pentru depistarea Covid-19 ar putea fi dezastruoase și pentru formația bucureșteană, ceea ce ar putea face ca CSM Galați să joace  doar cu BCMU Argeș Pitești și să poată să obțină calificarea la turneul final al "Cupei României" indiferent de rezultat!

Antrenorul Florin Nini speră că toate echipele vor putea să alinieze ce au mai bun la momentul jocurilor. ”Pandemia ne strică tuturor planurile într-un fel sau altul. "Cupa României" ne va arăta cam cum ne putem adapta la noile situații de organizare și de sistem competițional. Îmi doresc ca toate echipele să aibă jucătorii apți, pentru că scopul este să jucăm baschet, nu să câștigăm meciuri fără să le fi disputat. Noi ne vom prezenta la meciuri, mai departe vom vedea ce va fi”, a spus Nini.

În campionat s-a schimbat... modificarea

Liga Națională de baschet masculin (LNBM) ar trebui să înceapă la finalul acestei luni, dar, din nou, într-o altă formulă față de cea avansată anterior, care schimbase oricum modul obișnuit de campionat. Federația a decis inițial ca noul sezon de LNBM să fie organizat în trei faze, iar în prima dintre ele echipele să fie împărțite în două grupe. Reprezentanții echipelor au fost nemulțumiți de acest sistem impus de federație și s-a revenit la sistemul competițional de fiecare cu fiecare, dar tot organizat în stil turneu.

"LNBM: se joaca cu serie unica, tur/retur si play-off. Faza 1 se joaca tur/retur, 26 etape; turul va începe pe turnee de 3 si 2 etape; toate cele 14 echipe vor veni într-un oraş cu 2 săli regulamentare şi vor juca 3/2 etape; returul se va juca pe acelaşi sistem sau cu etape săptămânale, dacă evoluţia pandemiei o va permite; Faza 2 se va juca play-off: 2/3, 3/5, 3/5; sunt prevăzute şi 3 sâmbete libere/tampon în 2021, pentru eventuale reprogramări din cauza COVID; LNBM începe în 30 octombrie, cu primul turneu, turul urmând să se termine în 10 ianuarie; returul începe în 16 ianuarie şi se termină în 5 mai. Faza 2, respectiv play-off: în perioada 9 mai - 16 iunie", se arată în comunicatul oficial al F.R.Baschet.

Citit 1769 ori Ultima modificare Vineri, 16 Octombrie 2020 18:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.