Drumul Oțelului către promovare trece pe la Liești

Drumul Oțelului către promovare trece pe la Liești
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Echipa fanion a orașului are de trecut un test extrem de important în deplasarea de la Sporting Liești, cu care se află la egalitate de puncte înaintea etapei.

Penultima etapă din turul de campionat programează în seria a doua din Liga a III-a un duel între Oțelul Galați și Sporting Liești, iar cele două formații s-au mobilizat întotdeauna suplimentar înaintea confruntărilor directe din trecut, astfel că se așteaptă o confruntare tare și de această dată. Cu atât mai mult cu cât cele două echipe se află la egalitate de puncte, cu 13 acumulate, pe locurile doi și trei, la două lungimi în spatele liderului Dacia Unirea Brăila. Sporting Liești – Oțelul se va disputa astăzi, de la ora 15:00, iar partida va putea fi urmărită live video pe contul oficial de Facebook al SC Oțelul.

Oțelul are ca obiectiv clar promovarea în liga secundă, iar pentru acest lucru trebuie să încheie sezonul pe una dintre primele două poziții ale seriei. Nici Sporting Liești nu ar spune nu unei clasări între primele două clasate, conform antrenorului Ionuț Niculcea. ”Noi nu avem nicio presiune de obiectiv, dar, cu siguranță, că dacă vom putea să prindem un loc de baraj, ne vom lupta până la capăt.

Între cele două echipe au existat și multe schimburi de jucători. Oțelul i-a luat înaintea sezonului pe Alin Nica și Ștefan Stancu de la Liești și i-a împrumutat acolo pe Zărnescu și Bucevschi. Din lotul celor de la Sporting majoritatea jucătorilor de acolo au trecut cândva pe la Oțelul, fie la echipele de juniori, fie chiar la echipa mare. Astfel, dorința de a demonstra valoare este cu atât mai mare, după cum a declarat și antrenorul Petre Grigoraș. ”E normal să vedem o echipă ambițioasă, care luptă pentru șansa ei până la urmă. Mai mult, din câte știu, majoritatea jucătorilor de acolo au trecut pe la Oțelul și atunci există mereu o ambiție suplimentară în astfel de situații”.

Fără cazuri de coronavirus

După ce Oțelul a trecut cu brio testele pentru depistarea coronavirus, jucătorii de la Sporting au trecut și ei cu succes, astfel că niciuna dintre formații nu va avea absențe din această cauză.  Până acum, în confruntările din campionatele trecute Sporting Liești n-a reușit niciodată să o învingă pe Oțelul, doar două remize, scor 1-1, iar în celelalte dueluri s-a impus formația roș-alb-albastră.

Vălmărenii, mult mai încrezători

După succesul surpriză de la Focșani, Avântul Valea Mărului va aborda jocul de astăzi cu CS Făurei mult mai încrezători. Antrenorul Gheorghiță Popa e convins că echipa sa poate obține un rezultat bun în meciul cu trupa lui Bănel Nicoliță. Cele două echipe se află în subsolul clasamentului, ,iar fiecare punct obținut are o importanță deosebită.

”Dacă ne vom menține concentrarea putem să învingem. Am avut o săptămână bună în ceea ce privește pregătirea fizică dar și mentală. Va fi un joc de luptă, iar avantajul terenului propriu are și el importanța lui”, ne-a spus tehnicianul echipei din Valea Mărului.

Citit 2133 ori Ultima modificare Vineri, 30 Octombrie 2020 17:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.