Manșa tur în Cupa CEV. Victorie la zero pentru CSM Arcada

Manșa tur în Cupa CEV. Victorie la zero pentru CSM Arcada
Sursa foto: Sportul Ilustrat
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa campioană a țării noastre a susținut, joi seara, meciul tur în cea de-a doua competiție continentală de volei masculin, după ce ratase calificarea în grupele de elită ale Ligii Campionilor.

Adversară în faza șaisprezecimilor a fost echipa bulgară Montana, care vine din localitatea cu același nume. Apriori existau unele semne de întrebarea în ceea ce privește calitatea formației de la sud de Dunăre, dar lucrurile s-au lămurit la fața locului, Montana prezentându-se ca o echipă de bătut. În prima parte a jocului, oaspeții s-au remarcat doar prin… înălțimea jucătorului Maxim, care măsoară 2,19 metri, fiind cu șase centimetri mai înalt decât Vasile Talpă, care măsoară numai… 2,13.

Partida a debutat cu oarece echilibru, care s-a dus până la 7-7 în primul set, iar de aici totul a decurs în favoarea echipei noastre: 25-18. Și mai mult egalități am consemnat în actul al doilea, când s-a mers cap la cap până la 10-10. De aici tabela a urcat la 20-16 și 25-20. Mai animat a fost setul al treilea, care a fost și ultimul. Iată câteva secvențe din desfășurarea acestuia: 3-4, 5-5, 7-7. Se părea că lucrurile se vor repeta, dar pe fondul unei ușoare relaxări a gălățenilor, echipa oaspete a profitat și puțin a lipsit ca aceasta să se poată impune: 7-10, 9-12, 10-14, 14-17 și 17-20. Antrenorul Sergiu Stancu a făcut câteva schimbări inspirate, iar soarta meciului a revenit la normal. S-a egalat la 20, a mai fost o egalitate la 22, iar finalmente tabela a arătat 25-23 și victorie cu 3-0. Un succes clar, care este un semn că meciul retur, de marți, va fi calificabil, chiar și dacă se va ajunge la setul de aur.

Întâlnirea a fost arbitrată de moldoveanu Andrei Țăran, secondat de Slobodan Kovacevici (Muntenegru).

Sextetul de start al gălăţenilor a arătat astfel: Talpă, Lescov, Sestan, Bala (declarat jucătorul meciului), Klapwijk, Olteanu - Cristudor (libero). Au mai jucat: Stankovici, Iovanovici, Rață și Stuart, ultimii doi folosiți cu bune rezultate la serviciu.

Meciuri la foc automat pentru gălăţeni

Formația gălățeană a început de joi seară, odată cu meciul tur contra bulgarilor, o serie de jocuri la foc automat. CSM Arcada va juca în acest weekend, la București, cu Brașov și Steaua, în campionat, iar apoi, marți, returul cu Montana. Finalul săptămânii viitoare va fi din nou unul încărcat, pentru că va fi rândul celor de la CSM Arcada să organizeze un turneu în Divizia A1.

Despre meciul acesta și despre celelalte trei ce urmează l-am rugat să ne vorbească pe antrenorul Sergiu Stancu: "Am întâlnit un adversar neînvins în acest sezon în campionatul Bulgariei, cu atât mai mult ne bucură succesul. Vom face o analiză a meciului și vom merge cu încredere la București pentru jocurile cu Brașov și Steaua. După înfrângerea cu Zalăul, avem mare nevoie de șase puncte. Un prim examen avem totuși astăzi (20 noiembrie - n.r.), când vom face testul Covid, test de care poate depinde și evoluția noastră în următoarele trei meciuri, toate foarte importante.

Citit 1344 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Noiembrie 2020 01:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.